Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Rokometaši Krke v dramatični končnici do pomembne točke

Piše: MRK Krka

Čas objave:
08.03.2021 07:05

V novomeški dvorani Marof se je pred praznimi tribunami drevi odvijal 19. krog v Ligi NLB, kjer je novomeška ekipa MRK KRKA gostila zasedbo RD Riko Ribnica in v srhljivi končnici tekme osvojila pomembno točko v boju za obstanek v elitni prvoligaški druščini.

Srečanje se je zaključilo z delitvijo točk, bilo je 25:25 (11:12). Izbranci trenerja Mirka Skoka so tokrat prikazali odlično predstavo in kljub nekaj napakam iztržili remi proti favorizirani ekipi Ribnice. Gostje so sicer tekmo začeli bolje in hitro povedli s 6:2 in bili tudi zatem vselej v prednosti, ki pa je do konca polčasa praktično izpuhtela. Krkaši so kljub nekaterim napakam uspeli do polčasa zaostanek znižati na 11:12, ter si tako pripravili odlično izhodišče za uspešno nadaljevanje srečanja. Tudi uvod drugega polčasa je pripadel gostom, ki so v 41. minuti spet ušli za tri zadetke, v 44. minuti pa so Krkaši zaostajali za štiri ( 16:20), a jih to niti malo ni iztirilo. Do konca tekme so vztrajno nižali zaostanek, preobrat pa se je zgodil po
ubranjeni najstrožji kazni, ko je za veselje na krkini klopi poskrbel vratar Blaž Brajer, v zadnjem napadu Krke pa je osem sekund pred koncem srečanja za izenačenje na 25:25 zadel Dino Rašo.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši Vladan Lončar, pri gostih pa s šestimi Tilen Strmljan. Po štirinajstih dneh premora bo Krka v 20.krogu, 20. marca, gostovala v Kopru, Ribnica pa bo gostila Celje.


Luka Radović, MRK Krka: »To je za nas zelo velika točka. Čestitam ekipi Ribnice na fer in korektni igri. Imeli smo vzpone in padce na tej tekmi, na koncu pa se je pokazal tisti naš pravi karakter in borbenost. Prepričan sem, da je ta točka povsem zaslužena, saj nam daje dodatno motivacijo za naslednje tekme, ki prihajajo. Vem, da igramo dobro, dobro tudi treniramo in želim si, da v nadaljevanju osvojimo več točk«.


Uroš Knavs, RD Ribnica: »Vedeli smo, kam prihajamo, saj Krka v zadnjem času dviguje svojo formo. Po dobrem začetku smo padli v neko črno luknjo in se nikakor nismo mogli odlepit. Na koncu pa so imeli Novomeščani več sreče in tako smo si točki razdelili«.