kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Rokometaši Krke z mislimi že v nadaljevanju sezone

Piše: R.K.

Čas objave:
27.12.2021 16:00

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je v nedeljo, 19. decembra, odigrala zadnjo tekmo jesenskega dela tekmovanja v 1. B državni rokometni ligi. Izbrana vrsta trenerja Mirka Skoka ima po enajstih odigranih tekmah na računu 18 točk - dva poraza in devet zmag, kar zadostuje za trenutno 3. mesto na prvenstveni lestvici.

Kljub zdravstvenim težavam, ki so klube pestile od začetka tekmovanja, so Novomeščani to obdobje dobro prestali, odpadlo je le gostovanje v Gorišnici, omenjeno zaostalo tekmo bodo najverjetneje odigrali še pred začetkom drugega dela sezone, ki se bo zavoljo bližnjega evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem nadaljevalo prihodnje leto.

Krkaši se bodo po krajšem počitku znova zbrali v sredo, 5. januarja in se začeli intenzivno pripravljati na drugi, odločilni del sezone. “Prvih nekaj treningov bomo posvetili fizični pripravi. Glede na to, da imamo v ekipi kar nekaj študentov, ki bodo v tistem času v fazi izpitnega obdobja, bomo treninge nekako prilagajali. V tem mesecu dni priprav do začetka prvenstva, bomo odigrali tri ali štiri pripravljalne tekme, sicer pa bodo treningi potekali po začrtanem planu”, pravi Skoko, ki je po opravljenem prvem delu sezone, podal dobro oceno, misli pa že usmeril v nadaljevanje. “Na samem začetku nas čakata dve ključni tekmi. Prvak po jesenskem delu, torej Izola v gosteh in Krško doma. Izola bo za nas najbolj ključna tekma. Upam in želim si, da se fantje zdravi vrnejo po praznikih in da bomo tudi v nadaljevanju obdržali ta zmagovalni duh”, je še dodal Skoko.

Trener Krke Mirko Skoko
Trener Krke Mirko Skoko
MRK Krka

Kapetan Krke Vladan Lončar pa je po koncu prvega dela sezone povedal, da začetek ni bil najbolj obetaven, saj so v uvodu izgubili dve tekmi. “Nismo imeli sreče, potem smo se končno uigrali in dokazali, da smo resna ekipa. Za sabo imamo devet zaporednih zmag, dobili smo tudi pokalno tekmo. Lepa popotnica za drugi del, na katerega se moramo res dobro pripraviti, saj zopet začenjamo z dvema najboljšima ekipama po prvem delu tekmovanja. Po premoru nas čaka najtežja tekma v sezoni, tekma z Izolo ”, še pove Lončar, ki meni, da je Krka zmožna premagati največjega konkurenta v ligi, poleg ekipe Krškega, saj imajo več izkušenj, poleg tega pa Novomeščani po njegovem mnenju igrajo daleč najboljši rokomet v ligi. Sicer bo Lončar, kot je še povedal, premor pred začetkom spomladanskega dela sezone izkoristil za obisk rodnega Sarajeva, se dobro odpočil, med drugim pa se kar najbolje pripravil na začetek tekmovanja.

Vladan Lončar
Vladan Lončar
MRK Krka

V Moškem rokometnem klubu Krka pa so izjemno ponosni, da se jim je na začetku sezone pridružil Ribničan Uroš Knavs, ki je s svojimi predstavami in profesionalnim pristopom ne le najboljši strelec Novomeščanov, ampak tudi drugi najboljši strelec v 1. B SRL. Z izjemo ene tekme, ki jo je moral zaradi bolezni izpustiti, je na ostalih desetih preizkušnjah dosegel kar 85 zadetkov. Tudi Knavs je z mislimi že v nadaljevanju prvenstva. “Kažemo hitro in gledljivo igro. Izpostavil pa bi tudi zelo dobro vzdušje v ekipi. Veseli nas, da smo napredovali tudi v pokalu. Vemo, kaj je naš cilj in vse imamo v svojih rokah. Februarja nas čaka zelo pomembna tekma v Izoli, ki jo moramo dobiti. Na njih se moramo dobro pripraviti in če bomo odigrali tako, kot znamo, ne dvomim v naš uspeh”, pravi Knavs in dodaja, da bo premor izkoristil za počitek ter za druženje s prijatelji in družino.

Uroš Knavs
Uroš Knavs
MRK Krka

Rokometaši bodo v drugem delu tekmovanja uvodno tekmo odigrali 5. februarja v Izoli.