Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto

Rokometaši Krke zanesljivo čez tretjo oviro v evropskem pokalu

Piše: STA

Čas objave:
19.02.2024 07:56

Rokometaši Krke so se uvrstili v četrtfinale evropskega pokala. Novomeška ekipa je že na prvi tekmi pred tednom dni v BiH premagala Slobodo iz Tuzle z 19:15, na današnji povratni tekmi v dvorani Marof pa je zmagala z 29:26 (14:11).

* Dvorana Marof, sodnika: Riello in Panetta (oba Italija).
* Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec, Majstorović 9 (4), Muhič 6, L. Rašo, Vukić 2, Stanojević 2, D. Rašo 3, Zajc, Nikolić 3, Lavrič, Kukman 3, Matko, Horvat 1.
* Sloboda: Demirović, Andjelić, Dragičević 2, Suhonjić 1, Vuković, Misetić 4, Lukić, Knežević 2, R. Čajić 1, Buljina 2, Pavlak, Kurteš 5, Milkunić 3 (2), Gabrieri 4 (2), Skopljak, Grubić 2.
* Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Sloboda 4 (4).
* Izključitve: Krka 4, Sloboda 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Izbranci srbskega strokovnjaka na klopi Krke Mirka Skoka so z odliko opravili svojo nalogo v osmini finala. Temelje za napredovanje med osem v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so postavili že pred tednom dni, ko so v Tuzli zmagali za štiri gole, četrtfinalno vozovnico pa so potrdili na današnjem povratnem dvoboju pred svojimi gledalci.



Dolenjci so od prve do zadnje minute nadzorovali tekmece iz BiH. V prvi polovici tekme so si dvakrat priigrali šest golov prednosti (10:4 in 12:6). V nadaljevanju je bilo tudi nekaj padcev v njihovi igri, četrtfinalnega napredovanja pa nikoli niso postavili pod vprašaj.

V novomeški ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Marko Majstorović z devetimi in Luka Mihič s šestimi goli.

Novomeški rokometaši so bili v uvodnem krogu evropskega pokala prosti, v drugem so izločili estonski Viljandi s skupnim izidom 65:48, v tretjem pa belgijski Vise z 68:58.

Poleg Krke so se v četrtfinale uvrstili še romunska Steaua in Baia Mare, madžarski Ferencvaros, islandski Valur, avstrijski Bregenz in slovaški Prešov. Zadnji četrtfinalist bo znan po drevišnjem dvoboju Olympiacos Pirej - Bressanone.