Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Celje/Novo mesto

Rokometaši Pivovarne Laško nadigrali Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.09.2015 20:25

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi 4. kroga 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču premagali novomeško Krko z 38:28 (19:14).

Celjska ekipa je v generalki za sobotno tekmo drugega kroga lige prvakov s hrvaškim Zagrebom zanesljivo premagala tekmeca iz Novega mesta. Izbranci trenerja Branka Tamšeta so bili absolutni gospodarji domačega igrišča, na koncu so dosegli že 55. zaporedno zmago na vseh domačih tekmovanjih.

Celjani so vodili vse od prvega sodniškega žvižga in v prvem delu vodili že za devet zadetkov. Vse je kazalo, da bodo z dobro obrambo in odličnim Urbanom Lesjakom, ki je zbral devet obramb, že v prvem delu prednost povišali čez dvoštevilčno vrednost, a so po drugi minuti odmora gostujoče ekipe v samem zaključku prvega polčasa popustili.

Krka se je s pomočjo obramb Jureta Jeraja z osmimi obrambami z zaostanka 18:9 približala na le 18:14, pivovarji pa so se zbrali šele po minuti odmora Branka Tamšeta in na odmor odšli z rezultatom 19:14.


V drugem polčasu so brez težav nadzirali prednost in jo počasi višali. Da ta ni bila še višja od končnih deset, je posledica napak, oziroma izgubljenih žog domače ekipe.

Lesjak je zbral 23 obramb, v zaključku tekme pa ga je zamenjal mladi debitant, 16-letni Luka Simonič, ki obrambe sicer ni zabeležil, a tudi zadetka ni prejel iz dveh poizkusov na njegova vrata.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v sredo, 30. septembra, gostovala v Sevnici, novomeška pa bo v soboto, 3. oktobra, gostila trebanjski Trimo.