Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Maribor

Šampioni končali z remijem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2012 21:02

Nabito polni Ljudski vrt je nocoj točko proti eminentnim nasprotnikom proslavljal kot zmago z vzkliki: "Šampioni!" Kljub temu se je tekma končala z remijem.

Nogometaši Maribora so v tekmi 3. kroga evropske lige (skupina J) igrali neodločeno 1:1 (1:0) z londonskim Tottenahamom. Za Maribor je gol v 42. minuti dosegel Robert Berič, izenačil je Gylfi Sigurdsson (58). V drugi tekmi te skupine sta Panathinaikos in Lazio prav tako igrala 1:1.

Današnji obračun s Tottehamom so mnogi označili kar za tekmo sezone v Mariborskem Ljudskem vrtu. Ugledni tekmec je v goste k slovenskim prvakom prišel v času, ko so bili ti opogumljeni z dobrimi nastopi v Evropi (zmaga proti Panathinaikosu in tesen poraz proti Laziu), na domači sceni pa so se utrdili v vodstvu po zmagi v derbiju proti Olimpiji. Londončanom ni šlo tako dobro, začetek v evropski ligi je bil celo slabši kot mariborski (z dvema remijema), izgubili pa so tudi zadnji ligaški obračun s Chelseajem. A vseeno so nogometaši Tottenhama prišli v Slovenijo kot favoriti, domači pa so pred dvobojem drzno napovedali, da ne bodo že vnaprej izobešali bele zastave. Na koncu sta si ekipi točke razdelili, za Maribor je bila že četrta v tej evropski sezoni, Tottenham pa ima zdaj tri remije.

Domači strateg Darko Milanič ni mogel računati na poškodovana Nejca Potokarja in Rajka Repa ter kaznovanega Jovana Vidovića, pri gostih pa je manjkal prvi zvezdnik Gareth Bale zaradi rojstva otroka, Mousa Dembele pa zaradi poškodbe.

Sam začetek je sicer pripadel gostom, ko je poskusil Gylfi Sigurdsson, Jasmin Handanovč pa je prvič posredoval. A nato so vajeti preveli Mariborčani, igra pa se je preselila pred vrata Huga Llorisa. Tako je Goran Cvijanovič poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, v šesti minuti pa je žoga na navdušenje domačih navijačev celo končala v mreži Tottenahama, a so sodniki Robertu Beriču že pred tem dosodili nedovoljen položaj. Prav Berič je bil med najbolj aktivnimi v uvodnih minutah, po njegovem strelu v deveti minuti pa je dobro branil Lloris. V 21. minuti pa je visoko podajo v kazenski prostor pred Agimom Ibraimijem izbil Kyle Naughton.

Po začetni mariborski premoči se je sredi polčasa tehtnica počasi začela nagibati na londonsko stran. Gostje so postali aktivnejši in nevarnejši v napadu, po prostem strelu Toma Huddelstona v 22. minuti pa je žoga preletela Jana vertonghena v kazenskem prostoru. Deset minut pozneje pa je po prostem strelu Huddelstona Sigurdsson prišel do strela z glavo, a je bil mariborski vratar na mestu, močan strel Sandra s precejšnje oddaljenosti pa je v 34. minuti končal ob desni vratnici mariborskega gola. Podobno pa je bilo na drugi strani dve minuti pozneje, za močan strel z 20 metrov se je odločil Aleš Mejač, žoga pa je končala kakšen meter ob vratnici.


V 42. minuti pa je Ljudski vrt eksplodiral od navdušenja. Mezga je spretno prodrl po levi strani skoraj do vrat, se otresel branilcev in nato podal v sredino, kjer je bil na pravem mestu Berič in žogo z dveh metrov potisnil za hrbet Llorisa.

Nadaljevanje je bilo tudi še po mariborskem okusu. Mejač s podajo in Tavares z nevarnim strelom sta Llorisu zapretila v 49. minuti, pred Handanovičem pa so domači uspešno ustavljali angleške napade. A v 58. minuti so po zmedi v domačem kazenskem prostoru gostje prišli do izenačenja; akcijo je začel Sigurdsson, Handanovič je sprva odbil strel Iaga Falqueja (ta je v drugem delu zamenjal Androsa Townsenda), obramba vijoličastih je žogo po strelu Jermaina Defoeja še izbila z golove črte, a je do nje spet prišel Sigurdsson in dokončal delo.

Ibraimi je v 64. minuti imel lepo priložnost, zadel pa le zunanji del mreže, nato pa so, podobno kot v prvem delu, pobudo spet začeli prevzemati gostje. Handanovič ni imel težav ob strelu Defoeja. Naughton je skušal v 73. minuti s padcem v kazenskem prostoru izsiliti enajstmetrovko, dobil pa rumeni karton. Maribor je spet zapretil nekaj minut pozneje, toda Berič je bil po podaji Martina Milca za korak prepočasen, da bi ujel žogo tik pred Llorisom.

Zadnje minute so minile v enakovredni igri, Mariborčani pa so brez težav ustavljali tekmece ter se na koncu skupaj z glasnimi privrženci veselili točke v boju z velikim Tottenhamom.