državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Novo mesto

Sašo Vorkapić osvojil mednarodni turnir Maximus cup3 v Pragi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.04.2016 09:47

Na povabilo češke zveze tajskega boksa CMTA in njenega predsednika Petra Ottiha, se je ekipa novomeškega Scorpion Gyma udeležila velikega mednarodnega športnega dogodka MAXIMUS CUP3 v Pragi.

Ekipo so zastopali trije tekmovalci, in sicer Ognjen Lazarević, Sašo Vorkapić in Darko Drobež ter predstavnik kluba Khun Kao Ljubljana, Domen Vidmar. Pod vodstvom mednarodnega predstavnika Slovenije za tajski boks, Iztoka Vorkapića, in selektorja, Andreja Žvegliča, ki sta s strani organizatorja in predsednika Petra Ottiha prejela plaketo v znak prijateljstva in sodelovanja.

Tekmovanja se je udeležilo 150 tekmovalcev iz 9 držav. "Naši tekmovalci so znova dokazali, da spadajo v sam svetovni vrh in da se ni bati za prihodnost muaythaia v državi. Imamo uspešno mladino in vrhunski kader, ki z ljubeznijo do športa premika meje možnega. Kljub slabi finančni podpori in diskriminaciji športa in samih športnikov pri delitvi javnih sredstev v naši domovini, smo znova ponesli imemesta ob Krki in naše države v svet. Ponosni smo, da smo člani svetovne organizacije IFMA, ki združuje 130 držav članic iz vseh kontinentov ter da nas priznava Mednarodni olimpijski komite," so zapisali v novomeškem klubu.

Sobota, 9. aprila, je bil dan prijav z uradnim tehtanjem in žrebom. Nedelja pa tekmovalni dan turnirskega značaja, kar pomeni lahko tudi več ko borb v enem dnevu, kar zahteva visoko zbranost in pripravljenost tekmovalca, saj je tajski boks zelo zahtevna polnokontaktna borilna veščina.

Rezultati:

Ognjen Lazarević (Slo) vs Felix Erik (Czh) 1 : 2
V 7. dvoboju MAXIMUS CAPA3 je v ring stopil 1. in najmlajši tekmovalec novomeškega kluba, 11-letni Ognjen Lazarević, v močni otroški konkurenci do 39 kg. V 1. rundi je Ognjen dominiral v vseh segmentih dvoboja in prikazal odlične muaythai tehnike z večkratnimi komolci, s čimer je dominiral tudi v 1. polovici 2. runde, tako da se je domačin le branil. Zadnjih 30 sekund pa je prevlado v ringu prevzel Čeh Erik in uspel prepričati sodnike, ki so mu podarili zmago, na osnovi katere je postal finalist, in v borbi za medaljo kasneje osvojil srebro.

Drobež Darko (Slo) vs Juriček Jan (Czh) 1 : 2
Kot 2. slovenski predstavnik je v ring stopil Drako Drobež. Nastopil je v članski konkurenci do 81 kg. Dobež je od prvega gonga kontroliral dvoboj, vodil tempo, ter z ročnimi tehnikami natančno zadeval nasprotnika skozi vse tri runde dvoboja. "Žal to sodnikom očitno ni bilo dovolj, saj so zmago ponovno dodelili domačinu. Izid borbe je bil tesen, tako kot pri Ognjenu. Eden sodnik je dal zmago Darkotu, dva pa domačinu, in mu tako pomagala do finalnega dvoboja, kjer je tudi osvojil turnir članske konkurence v kategoriji -81kg," pravijo v klubu.

Sašo Vorkapić (Slo) vs Hubsch Ondrej (Czh) KO

Vorkapiću je žreb naklonil 1. krog brez borbe, v 2. pa je tudi on dobil češkega predstavnika. Dvoboj se je odvil v članski konkurenci do 67 kg. Nasprotnik je bil starejši in izkušenejši. Vorkapić je suvereno vstopil v ring, odločen, da prevzame odločitev v svoje in ne sodniške roke. S svojim nasprotnikom je opravil v 12 sekundah dvoboja. Po silovitih in natančnih serijah nožnih udarcih, v kombinaciji s krošejem in kolenom, je Čeh obležal in ni vstal niti po sodnikovem štetju. Enoglasna odločitev je šla v slovenski kot, Sašo pa vstop v finale te kategorije.


Domen Vidmar (Slo) vs Petr Kysilka (Czh) 2 : 1
Slovenske barve je zastopal tudi mlad in talentirani up Khun Kao kluba iz Ljubljane, Domen Vidmar. ki se je kljub 17. letom, odločil nastopiti v članski konkurenci do 71 kg. Tudi on je z žrebom preskočil 1. krog. Njegov nasprotnik v 2. krogu tekmovanja je bil domačin Petr Kysilka. Mladi Domen je na račun svojih fizičnih predispozicij, razlike v višini, daljših rok in nog, skozi cel dvoboj kontroliral položaj znotraj ringa, ter ob koncu slavil s sodniško odločitvijo 2 : 1, in se tako uvrstil v finalni del tekmovanja.

Finale:
Domen Vidmar (Slo) vs Ritter Pal (Hun)
Dvoboj je potekal precej izenačeno skozi prvi. dve rundi, kjer je Vidmar vendar pridobival manjšo prednost na račun natančnih nožnih in ročnih tehnik. Žal je v 3. rundi, po prejetem komolcu, sodnica v ringu prekinila dvoboj, saj je prišlo do poškodbe Vidmarjevega nosu. Po posvetu z zdravnikom, je sodnik prekinil dvoboj in razglasil madžarskega predstavnika za zmagovalca. Vidmar si je srčno želel nadaljevati dvoboj, a mu tega iz zdravstvenih razlogov niso dovolili. Prikazal je dve dobri borbi in zasedel 2. mesto v konkurenci starejših in iskušenejših borcev, kar je nedvomno velik uspeh tega mladega tekmovalca in dokaz, da njegov čas prihaja ter, da bomo zanj še slišali.

Sašo Vorkapić (Slo) vs Kurdy Istvan (Hun) KO
Po 1. borbi sodeč, se je od Vorkapića tudi največ pričakovalo, navkljuv dejstvu da je popolni začetnik, ki je na turnir prišel samo z eno borbo v svoji karieri. V tej kategoriji tako velikega tekmovanja je veljal kot popolni »outsider« saj so bili ostali tekmovalci veliko iskušenejši, sicer študent fakultete za šport, trener nogometa, ter pred časom tudi član NK Krka. Tudi v tem dvoboju sta se s trenerjem odločila za enako taktiko kot v 1. borbi. Dvoboj je začel dominantno z močnimi »kicki«, ki so natančno zadevali nasprotnika. Sodnik je kmalu po začetnih izmenjavah štel madžarskem borcu zaradi prejetih udarcev. Sledilo je tudi 2. štetje, ki je bilo rezultat izredno hitrih in učinkovitih kombinacij Vorkapića, na katere nasprotnik ni imel odgovora. Le nekaj trenutkov po 2. štetju je Vorkapić sprožil »high kick«, s katerim je nasprotnika poslal »na spanje«, slovensko ekipo pa na noge od navdušenja. Dvoboja je bilo konec v 2. polovici 2. runde.
Impresivni zmagi sta Vorkapiću prinesli naslov prvaka MAXIMUS CUP3 v članski konkurencikategoriji do 67 kg, na velikem uradnem mednarodnem tekmovanju, kjer so nastopili tudi borci A razreda. Bil je tudi edini borec, ki je osvojil turnir z KO v obeh borbah.

"S prikazanimi borbami smo lahko več kot zadovoljni. Če spregledamo sodniške odločitve, na podlagi domačega terena, vse čestitke organizatorju za brezhibno organizacijo in odličen sprejem."

Odhod SCORPIONOV na Češko, kjer so zastopali barve Slovenije, so omogočili: KALLISTE MEDICINSKI CENTER in JANKO TEAM d. o. o. "Hvala, ker ste podprli našo uspešno mladino in jim tako omogočili dosego zastavljenih ciljev," zaključujejo v klubu.