Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Saarbrücken

Še ena prestižna zmaga Jorgića

Piše: STA

Čas objave:
22.03.2021 09:53

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je dobro formo, ki jo je kazal na turnirjih v Dohi, ohranil v nemškem prvenstvu. Njegov Saarbrücken je sicer izgubil derbi proti evropskemu prvaku Borussii Düsseldorf, a je 22-letni Hrastičan zabeležil še eno prestižno zmago, premagal je večkratnega evropskega prvaka Nemca Tima Bolla.

Sedemindvajseti igralec je nekdanjo številko ena na svetovni lestvici ugnal po preobratu, saj je zaostajal z 0:2, peti, odločilni niz pa je dobil z 11:2.

"Na žalost smo na koncu ostali praznih rok, je pa seveda vedno prijetno premagati Bolla. Veseli me, da sem tudi po turnirju v Dohi ostal v dobri formi," je bil po zmagi nad slovitim Bollom zadovoljen 22-letni Hrastničan.

Saarbrücken je po rednem delu prvenstva za Borussio zasedel drugo mesto, v končnico pa se bo s četrtega mesta podal tudi Grünwettersbach, za katerega uspešno igra slovenski državni prvak Deni Kožul. V odločilni tekmi za končno četrto mesto in s tem za uvrstitev v svojo prvo končnico premagal Post SV Mühlhausen. Pomemben delež k zmagi je prispeval tudi Kožul, ki je pri izidu 1:1 na kolena spravi Čeha Lubomirja Jančarika.