zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Brdo pri Kranju

Sedem tekem prepovedi za Nikolića

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.04.2016 14:51

V torek je bil uveden disciplinski postopek zoper trenerja Olimpije Marka Nikolića, danes pa je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj sprejel odločitev o tem primeru.

Trenerju Olimpije je izrekel kazen prepovedi dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora na sedmih nogometnih tekmah in denarno kazen v višini 1.500 EUR.

Nikolić je na tekmi 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Olimpijo in Zavrčem ob zadetku svojega moštva v 93. minuti z opazko, ki spodbuja in razpihuje rasno nestrpnost, komentiral reakcijo igralca svoje ekipe.

Disciplinski postopek, ki je bil uveden zaradi domnevnega nešportnega in neetičnega vedenja Nikolića, se je oprl na televizijski posnetek, s pomočjo katerega je bilo nedvoumno ugotovljeno, da je Nikolić proslavljanje izenačujočega zadetka svojega igralca, Blessinga Elekeja, pospremil z neprimernim glasnim vzklikom "vidi idiota crnog" v slovenščini, "poglej idiota črnega").

Po Rogljevem mnenju uporaba omenjene besedne zveze brez dvoma izraža in spodbuja rasno nestrpnost, ki predstavlja najbolj nizkoten način žaljenja osebnega dostojanstva posameznika in skrajno, obsojanja vredno ter sramotno dejanje. O tem pričajo tudi Resolucija FIFA o boju proti rasizmu in diskriminaciji, zaveza NZS o vzpostavitvi ničelne tolerance do nesprejemljivih dejanj spodbujanja ali razpihovanja rasnega sovraštva, kakor tudi obsežna, že dlje časa trajajoča, medijska kampanja UEFA in FIFA proti izražanju rasne nestrpnosti.

Disciplinski organ NZS je tako, ob upoštevanju vsega navedenega, tudi pisne izjave Nikolića in nekaznovanosti pri dosedanjem opravljanju trenerske funkcije ter v skladu s predpisi NZS, trenerju Olimpije izrekel kazen prepovedi dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora na sedmih nogometnih tekmah in denarna kazen v višini 1.500 evrov.