zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Brez opisa

Sevilla in Liverpool finalista evropske lige

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.05.2016 05:19

V finalu nogometne evropske lige bosta zaigrala branilka naslova Sevilla in Liverpool. Andaluzijci so s skupnim izidom 5:3, sinoči je bilo 3:1, ugnali Šahtar iz Donjecka, Liverpool pa je s skupno 3:1, včeraj 3:0, izločil Villarreal.

(Foto: facebook/LiverpoolFC)

.Dvoboj Liverpoola in Villarreala se je začel zelo spodbudno za domače, saj so povedli že v sedmi minuti, ko je kapetan gostov Bruno Soriano dosegel avtogol po podaji Roberta Firmina in tako izničil prednost svoje ekipe.

Domači so imeli v prvem polčasu rahlo prednost v posesti žoge, sprožili so več strelov, a ne posebej natančnih. Še najnevarnejši je bil Adam Lallana v 14. minuti, ko je s strelom iz kazenskega prostora za malo zgrešil cilj.

V 63. minuti so Angleži podvojili prednost, po Firminovi podaji je zadel Daniel Sturridge, ki je žogo od vratnice poslal v mrežo. Španski upi so se dodatno zmanjšali v 71. minuti, ko je Victor Ruiz dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Tri minute zatem je Firmino sprožil strel pod prečko, Alphonse Areola pa je žogo odbil. Zato pa ga je v 81. minuti premagal Lallana, ki je bil uspešnejši v dvoboju ena na ena z vratarjem gostov. V 87. minuti bi lahko piko na i visoki zmagi postavil Sturridge, toda Areola je dobro posredoval, prav tako v sodniškem dodatku po strelu Lallane.

Obračun Seville in Šahtarja, prvi se je končal z 2:2, so prav tako odlično začeli gostitelji. V deveti minuti je vezist Šahtarja Maksim Mališev naredil napako, ki je vodila do petega zadetka Kevina Gameira na zadnjih petih tekmah evropske lige. Toda Ukrajinci so imeli več posesti nad žogo, tudi več strelov, v 44. minuti pa so tudi izenačili. Marlos je z lepo podajo našel Eduarda, ki je iz bližine zadel za 1:1.

Že v 47. minuti pa je znova udaril Gameiro, ki je žogo potisnil v prazno mrežo po podaji Grzegorza Krychowiaka. Andaluzijci so prednost še povišali v 59. minuti, ko je zadel Mariano z lepim strelom od daleč. Le malce pred tem je Gameiro le za malce zapravil priložnost za svoj tretji gol na tekmi.

V 69. minuti je novo nevarno akcijo Seville zapravil Krychowiak s strelom z glavo, ko je žogo poslal mimo leve vratnice. Tri minute zatem so po dolgem času zagrozili Ukrajinci, a je žoga po Eduardovem strelu z glavo končala malo mimo desne vratnice.