Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Sevnica

Sevnica - Dobova 26:24

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.09.2015 15:40

V Sevnici je bil odigran posavski rokometni derbi med ekipama iz Sevnice in Dobove. Sevničani so potrdili primat v Posavju in osvojili prvi točki v novem prvenstvu.

Sevničani so v tekmo tretjega kroga vstopili brez prvenstvenih točk. V prvi tekmi so doma pričakovano izgubili z Velenjem, v drugi tekmi pa v zaključku tekme nekoliko popustili in točke pustili v Izoli. Dobovčani so v tekmo vstopili pod vtisom pomembne domače zmage v prejšnjem krogu, ko so presenetili Krko iz Novega mesta.

Obe ekipi sta v srečanje vstopili nekoliko obremenjeni z rezultatom, a hkrati z veliko željo, kar sta kazali predvsem z igro v obrambi. V 15. minuti je bil rezultat samo 4 : 4, kar je dalo slutiti, da bo tekma borbena z malo zadetki. Sevničani so kmalu naredili delni rezultat 3 : 0 in v 23. minuti povedli 9 : 5. V napadu je bil aktiven predvsem Brečko, z nekaj obrambami pa se je izkazal tudi domači vratar Brglez. V nadaljevanju prvega polčasa se je razigral še Brilej in ob polčasu je bil rezultat 13 : 8 za Sevnico.

Drugi polčas je najprej razvnel Ranevski in s tremi zaporednimi zadetki v 39. minuti povedel Sevnico do prednosti 19 :12. Kmalu za tem je poskušal preprečiti nasprotni napad Dobočanov in ob tem naredil prekršek, za kar je dobil novo kazen dveh minut. Zaradi tretje izključitve je tako prejel rdeči karton in moral na tribune. V domači ekipi je nastalo nekaj zmede, ki so jo gostje izkoristili in naredili delni izid 0 : 5. Z zaporednimi zadetki se je izkazal Koprivc, vratar Baznik v gostujočih vratih pa je z obrambami vnesel še dodatno spodbudo. V 51. minuti je vodstvo Sevnice skopnelo na 22 : 21. Vajeti je v svoje roke prevzel Dražetič in skupaj z Bezgovškom in obrambami vratarja Lebena tekmo popeljal do mirnega konca in prve zmage v novem prvenstvu.
Domači trener Godec je fante pohvalil predvsem za borbenost v obrambi, razveselil pa ga je tudi prispevek Dražetiča, ki se je po osmih mesecih rehabilitacije zaradi poškodbe kolena, končno vrnil na igrišče.


Gostujoči trener Sirk je bil nekoliko razočaran z igro njegove ekipe v napadu, skrbela pa ga je tudi poškodba kolena Pfajfarja, ki se je zgodila že v prvem polčasu.
Oba trenerja sta pohvalila navijače, ki so ustvarili pravo prvenstveno vzdušje, kot se to spodobi za derbije in na koncu z bučnim aplavzom nagradili obe ekipi.

V naslednjem krogu Sevnica gostuje v Mariboru, medtem ko v Dobovo prihaja Velenje.