sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Šport Ljubljana

Škotska zmagala, Slovaška remizirala, Anglija izgubila

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
30.03.2016 05:33

Reprezentanca Škotske, ki se bo v kvalifikacijah za nastop na SP 2018 v Rusiji pomerila tudi s slovensko izbrano vrsto, je na domačem igrišču z 1:0 (1:0) premagala Dansko. Slovaška, tudi tekmica Slovenije za SP 2018, je na gostovanju v Dublinu z Irsko igrala 2:2 (2:2), medtem ko so Angleži doma izgubili z Nizozemsko 1:2 (1:0).

Angleži so po sobotnem preobratu v Berlinu, ko so za Nemci zaostajali za dva gola, na koncu pa slavili s 3:2, nocoj na Wembleyju proti Nizozemski z golom Jamieja Vardyja v 41. minuti povedli z 1:0. V drugem polčasu so gostje z golom iz enajstmetrovke v 50. minuti izid izenačili, za hladen tuš na Wembleyju pa je poskrbel napadalec PSV Eindhovna Luciano Narsingh, ki je v 78. minuti premagal domačega vratarja Fraserja Forsterja.

Na stadionu Aviva v Dublinu je pri Irski gostovala Slovaška, ki je prva prišla do vodstva. V 14. minuti je domačo mrežo zatresel Miroslav Stoch. Irci so deset minut pozneje že vodili z 2:1, zanimivo pa je, da so oba gola dosegli iz enajstih metrov. Najprej je bil z bele točke natančen Shane Long, nato pa še James McClean. Toda ob izteku prvega polčasa so Slovaki z avtogolom Paula McShana izid izenačili.

Do zmage so tako od tekmecev slovenske reprezentance v kvalifikacijah za nastop na SP v Rusiji leta 2018 nocoj prišli le Škoti, ki so na Hampden Parku z golom Matta Ritchieja, ta je mrežo zatresel že v osmi minuti, premagali Dance.

Pravi polom so na Alianz Areni v Münchnu doživeli Italijani, ki so po golih Tonija Kroosa (24.), Maria Götzeja (45.), Jonasa Hectorja (59.) in Mesuta Özila iz enajstmetrovke (75.) zaostajali že za štiri gole, poraz pa je v 83. minuti ublažil Stephan El Shaarawy.

Največ golov so nocoj gledalci videli na stadionu Stade de France, kar šest, od tega štiri v ruski in dva v francoski mreži. Tekma med Portugalsko in Belgijo, ki je bila zaradi terorističnega napada prejšnji torek v Bruslju preložena v Leirio, se je končala z zmago domače ekipe z 2:1.