kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Slavje Krki preprečila poletna ekipa Kopra

Piše: R.K.

Čas objave:
24.10.2022 08:15

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so pred domačim občinstvom odigrali tekmo 6. kroga v elitni slovenski rokometni ligi. Po zadnjih dveh zaporednih zmagah so tokrat morali priznati premoč ekipi RD Koper, ki je v Novem mestu slavila z rezultatom 26:31 (11:14) in tako vknjižila sploh prvo zmago v sezoni.

Razočaranje po tekmi je bilo seveda veliko. Koprčani so v dolenjsko prestolnico pripotovali zgolj z eno točko in po slabših rezultatih pred kratkim tudi zamenjali trenerja Bojana Čotarja, fante pa je očitno znal zmotivirati kar predsednik kluba in nekdanji rokometaš Nejc Poklar.

Krka je pred obračunom s Koprom na domačem igrišču zbrala dve zmagi, v prvem krogu pa namučila tudi favorizirane Celjane. Zato je bila pred tekmo s Koprom tudi papirnati favorit, a tokrat je naletela na motiviranega, borbenega in razpoloženega tekmeca. Igra Krki nikakor ni stekla, trener Mirko Skoko pa v svojih vrstah ni našel razpoloženega igralca, razen vratarja Jureta Blaževiča, ki je v prvem polčasu zbral deset obramb, skupaj pa trinajst. Koprčani so ohranjali vodstvo domala vseh prvih trideset minut igre, ob številnih izgubljenih žogah in slabi realizaciji pa Krki do glavnega odmora ni uspelo zajeziti naleta gostov. Polčas se je končal z vodstvom Koprčanov 14:11.

Na začetku drugega polčasa so gostje na krilih Matevža Žagarja, ki je bil tudi najboljši igralec tekme, vodstvo povišali na 17:11, v 43. minuti pa prednost še povišali na osem zadetkov (21:13). V zadnjih 15 minutah so Novomeščani še poskušali zajeziti razpoložene Primorce, s tremi zaporednimi goli so se približali, a zmage gostov vendarle niso ogrozili.

Pri domačih je devet golov dosegel Uroš Knavs, Žagar pa je bil pri Kopru z 12 goli ter vratarju Marinu Đurici najzaslužnejši za zmago Koprčanov. Krka bo imela priložnost za popravni izpit že čez štirinajst dni, k obo gostovala pri Slovanu.

Izjave:
Jure Blaževič, vratar MRK KRKA: "Gostje so se na našo igro dobro pripravili. Nas še vedno pestijo poškodbe, kljub temu smo se z vsemi močmi trudili, da bi tekmo zmagalai, a enostavno ni šlo. Danes ni bil naš dan".

Matevž Žagar, igralec RD Koper: "Veseli nas, da smo končo prišli do tako željene prve zmage v sezoni. Prvenstvo smo namreč začeli zelo slabo. Danes se nam je odprlo, dali smo vse od sebe in mislim, da smo zasluženo zmagali".

MRK KRKA: Brajer, Blaževič (13 obramb), Bradeško 1, Avsec 4, Majstorović, Grojzdek, Škrinjar, Knavs 9 (6), Vukić, Stanojević 1, Rašo 3, Lončar 1, Nosan 2, Kukman 4, Ernestl 1, Matko.

RD KOPER: Jelovčan, Đurica (9 obramb), Morato, Žagar 12 (4), Furlan, Poklar 4, Konjevič, Bekrič, Moljk 3, Stojanović, Vujović, Zugan 2, Marić 3, Kete 2, Breznikar, Bratkovič 5.