evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Maribor

Slovenci po deseto zaporedno zmago

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.08.2015 19:21

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco nocoj v Mariboru čaka še druga tekma zadnjega kroga evropske lige proti Grčiji. Naši odbojkarji so prvo srečanje dobili s 3:1, pred odhodom na zaključni turnir na Poljsko pa si želijo še desete zaporedne zmage.

Grki bodo v Mariboru lovili zadnjo priložnost, da se prebijejo na zaključni turnir najboljše četverice v Walbrzychu,kamor sta, poleg Slovenije, že uvrščeni reprezentanci Poljske in Estonije, ki je v skupini A svojim nasprotnikom na desetih srečanjih, tako kot doslej tudi Slovenija na devetih tekmah skupine B, oddala le eno točko. Grki na nedeljski tekmi potrebujejo zmago, v primeru, da bodo znova boljši slovenski odbojkarji, pa bo na Poljsko potovala Makedonija.

»Vesel sem, da nas čaka še ena dobra tekma, tista prava tekma, ki o nečem odloča. Povsem drugače bi bilo igrati, če bi bili tudi Grki že uvrščeni na zaključni turnir. Tako pa bodo morali igrali na vse ali nič, mi pa si boljše pripravljalne tekme pred odhodom na Poljsko ne bi mogli želeti,« je pred nedeljskim obračunom z varovanci selektorja SotiriosaDrikosa povedal slovenski strateg, Andrea Giani.

Slovenski kapetan Tine Urnaut, ki je na sobotni tekmi dosegel kar 23 točk, napoveduje še en težak obračun: »Grki so ekipa, ki igrajo zelo moderno in kakovostno odbojko. Ko nam jih je na prvi tekmi uspelo onemogočati z dobrimi servisi in ko smo v igri za menjavo odigrali tako, kot je treba, z njimi nismo imeli težav. So pa Grki zelo dobro izkoristili trenutke, ko nam v napadu ni steklo. Nekako smo blokirali sami sebe, a kljub temu ostali potrpežljivi ter čakali, da popustijo Grki, nato pa izkoristili priložnost in zmagali. Pričakujem še eno zelo težko tekmo, zato se moramo čim bolje regenerirati in srečanje začeti s pravim pristopom. Torej z željo, da ves čas napredujemo in dvigujemo raven naše igre in ji dodamo konstantnost. Take težke tekme so pomembne in na takih tekmah še toliko bolj želimo zmagati.«

Slovenski odbojkarji v letošnji evropski ligi še niso izgubili, ne glede na izid današnje tekme pa bodo v skuini B, v kateri nastopajo še reprezentance Grčije, Hrvaške, Romunije, Belorusije in Turčije, osvojili prvo mesto. Tekma v dvorani Tabor se je začela ob 19. uri.