mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Slovenci slavili v Mostarju

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2021 12:49

Na borilnem spektaklu so slovenski borci dosegli odlične rezultate.

Na borilnem spektaklu »EUROPEAN MUAYTHAI TITTLE MOSTAR 2021«, so slovenske barve zastopali trije slovenski borci: Sašo Vorkapić, Ognjen Lazarević in Robert Lombar Strniša. Poleg tekmovalcev, je z reprezentanti odpotoval tudi selektor članske reprezentance g. Andrej Žveglič, maser Matjaž Bučar in predsednik Slovenske zveze tajskega boksa g. Iztok Vorkapić.

Na povabilo Zveze tajskega boksa Bosne in Hercegovine, so se odzvali tudi štirje slovenski IFMA Mednarodni sodniki: Branko Germovšek, Sašo Hajnšek, Vojkan Mitić in Bojana Šebenik, ki so svoje delo opravili z odliko.

Ob tem se Slovenska zveza tajskega boksa, zahvaljuje organizatorju dogodka g. Anti Šimoviću in mestu Mostar za uradno povabilo, gostoljubje in ponujeno možnost vstopiti v ring po dveh letih prepovedi in omejitev v športu, zaradi razglasitve pandemije, ki je dodobra finančno in tekmovalno »uničila« šport. Navkljub dvoletni odsotnosti z tekmovalnih prizorišč, Slovenska zveza tajskega boksa praznuje sprejem v družino Olimpijskih športov in zmage vseh treh slovenskih športnikov v Mostarju, kar je dokaz odlične strategije na vseh nivojih, navkljub dvoletni odsotnosti z športnih prizorišč.
V samem centru Mostarja v čudovitem ambientu do zadnjega sedeža in stojišča zapolnjenem prizorišču borilnega spektakla, Slovenski borci do treh zmag in 100% izkupička.

V prvi borbi večera je nastopil 17- letni Ognjen Lazarević v kategoriji do 75 kg in z sodniško odločitvijo 3:0, priboril Slovenskem taboru prvo zmago. V ring je vstopil odločno in srčno, prvi dve rundi je dominiral in nasprotnika deklasiral z natančnimi muaythai tehnikami, v tretji rundi mu je zmanjkovalo moči a si je v zadnjih sekundah z odlično kombinacijo, zagotovil zmago nad Markom Lebo.
Druga borba večera se je odvila v kategoriji do 81 kg med slovenskim predstavnikom Robertom Lombarjem Strnišo in Marinom Mijatovićem iz Hrvaške, ki ni zdržal neizprosnega pritiska in tempa Slovenskega borca. Po seriji močnih udarcev v drugi rundi, je prišlo do predaje Hrvaškega borca in prekinitve dvoboja z sodniško prekinitvijo in razglasitvijo KO. Tako je Robert Lombar Strniša z dvignjenimi rokami za slovenski tabor priboril drugo zmago.

Kot tretji slovenski predstavnik je v ring stopil 27-letni Sašo Vorkapić v kategoriji do 67 kg, proti nevarnemu in izkušenemu Slovaku Jakubu Mikuli. Sašo je od prve pa vse do zadnje sekunde narekoval tempo borbe. Že v prvi rundi je sprožil udarec z kolenom v telo, ki je spravil Jakuba na tla, ki je po krajšem premoru pokazal odločnost in nadaljeval dvoboj a mu nikakor ni uspelo obrniti dvoboja v svojo korist. Sašo je dvignil publiko na noge
z nekaj atraktivnimi udarci in meti, ki so sodnike prepričali v to, da mu dosodijo soglasno zmago 3:0. "Lepo se je bilo vrniti v ring po dveh letih. Ob tem se zahvaljujem sponzorjem, svoji ekipi v klubu Scorpion gym in drugim sparing partnerjem, ki so poskrbeli za to, da sem imel peklenske priprave, " je povedal Vorkapić po svoji zmagi.  

Glavni dvoboj večera za naslov Evropskega prvaka WMC, med vrhunskim domačim borcem Marinom Čerapino in Josefom Talafous iz Češke, se je končal nepričakovano. Na uradno odločitev kdo je Evropski WMC prvak v kategoriji do 79.38 kg, čakajo po pregledu posnetkov iz strani svetovne organizacije WMC.

Objavljamo fotografijo kipa Brucea Leeja v Mostarju, ki je bil postavljen 26. novembra 2005, ravno ob 65. rojstnem dnevu zvezde borilnih veščin in je bil pravzaprav prvi kip Brucea Leeja na svetu. To je z namenom poklona borilni legendi. »Hvala mestu Mostar, Bosni in Hercegovini in organizatorjem, da ste nam omogočili nastop na Vaši prireditvi in publiki, ki nas je bodrila,« so se na ringu zahvalili vsi trije slovenski tekmovalci Sašo, Ognjen in Robert.


Rezultati Slovenskih borcev:
Borba št. 1: do 75kg
Marko Lebo (Hrvaška) vs. OGNJEN LAZAREVIĆ (Slovenija)
ZMAGA: OGNJEN LAZAREVIĆ 3:0

Borba št. 2: do 81kg
Marin Mijatović (Hrvaška) vs. ROBERT LOMBAR STRNIŠA (Slovenija)
ZMAGA: ROBERT LOMBAR STRNIŠA KO 2 runda

Borba št. 4: do 67kg
SAŠO VORKAPIĆ (Slovenija) vs Jacob Mikula (Slovaška)
ZMAGA :SAŠO VORKAPIĆ 3:0