pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Sofija

Slovenci za četrtfinale z Nizozemci

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
13.10.2015 05:25

Slovensko odbojkarsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Bolgariji danes čaka dodaten boj za četrtfinale. Ob 16.30 se bo v Sofiji pomerila z Nizozemsko, ki jo je izločila na prejšnjem prvenstvu.

(Foto: odbojka.si)

Tokrat pa se ji bodo izbranci Andree Gianija poizkušali maščevati in priti do najboljšega dosežka v zgodovini slovenske odbojke.

Slovencem motiva in želje zagotovo ne bo manjkalo, manjka pa jim ne niti kakovosti, da se zoperstavijo atletski ekipi. Kot pravijo v slovenskem taboru, bo odločala dnevna forma, najpomembnejša elementa pa bosta sprejem in servis, predvsem v končnicah nizov, ki bodo po napovedih izenačeni do samega konca.


"Poraz bi za nas pomenil veliko razočaranje. Lahko rečem, da je danes za nas dan D, nekaj mesecev smo garali, da naredimo preskok in se uvrstimo med najboljših osem, kamor po mojem mnenju spadamo. Nizozemce moramo napasti z vsemi razpoložljivimi močmi, jaz sem prepričan, da če pokažemo svojo najboljšo igro, bo Nizozemska padla," meni Gregor Ropret.

Ekipi se dobro poznata, tako da neznank ne bo. Obe sta že dolgo časa skupaj, bistvenih sprememb v sestavi ekipe že nekaj let ni bilo ne pri enih ne pri drugih. Nizozemci imajo odličen blok, zelo agresivnega podajalca, ki rad tudi sam dosega točke, v napadu pa je v zadnjem času zelo razpoložen korektor Kay Van Dijk, ki je dobro poznan slovenskim ljubiteljem odbojke, saj je nekaj časa preživel tudi pri slovenskemu prvaku, ACH Volleyu.

Nizozemci so po kakovosti podobni Belgijcem, ki so Slovence premagali v skupini, v letošnji svetovni ligi so nastopali v drugi kakovostni skupini, kjer pa so za Belgijci zaostali.