Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Ljubljana

Slovenija brez košarkarskega EP 2017

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
02.11.2015 17:29

Košarkarska zveza Slovenije je sporočila, da se je po tehtnem razmisleku odpovedala organizaciji ene od predtekmovalnih skupin evropskega prvenstva 2017 za moške. Kot glavni razlog je navedla visoke stroške organizacije, saj Fiba Europe za prijavo kandidature zahteva dva milijona evrov.

KZS je zavoljo dobre organizacije eurobasketa 2013 in dejstva, da se Fiba Europe po zgledu letošnjega prvenstva nagiba k organizaciji EP 2017 v več državah, letos poleti oddala neobvezujočo pismo namere, 1. oktobra pa prejela pogoje za kandidaturo. V mesecu dni, kolikor je imela časa za prijavo, je ocenila, da se odpove organizaciji.

"Po tehtnem premisleku se je vodstvo KZS odločilo, da za organizacijo ene izmed skupin EP 2017 ne kandidira, saj stroški prijave znašajo skoraj dva milijona evrov, vključno z 20.000 evri nepovratnih sredstev. Gre zgolj za kotizacijo in je brez organizacijskih stroškov, ki bi ob morebitni pridobitvi nastali, glede na nove pogoje pa so ti lahko precej višji, kot so bili v letu 2013, zato se bo zveza raje usmerila v druge veje razvoja košarke v Sloveniji. Vodstvo KZS se je med tem sestalo tudi z županom Mestne občine Ljubljana Zoranom Jankovićem, ki je pokazal velik interes in bil pripravljen nuditi vso podporo, a izrazil resen dvom, da bi MOL zmogel sofinancirati tako velik finančni zalogaj," je zapisala KZS.