oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Flachau

Slovenke ostale brez točk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2016 19:02

Na drugem ženskem slalomu svetovnega pokala v avstrijskem Flachau je slovenska reprezentanca znova ostala brez dobitnice točk.

Vseh upov po ponovitvi slalomskega uspeha naših deklet iz Santa Caterine pred desetimi dnevi, ko so tri prišle do točk svetovnega pokala, je bilo na drugi zaporedni tekmi v Flachau konec že po prvi vožnji. Katarina Lavtar je za najboljšo trideseterico zaostala vsega 2 stotinki sekunde, na koncu je bila 31., malce, 11 stotink je na 33. mestu zmanjkalo tudi Ani Bucik. Maruša Ferk je z visoko štartno številko 60 osvojila 40. mesto z zaostankom 3,02 sekund, Klara Livk, ki je nastopila na svoji drugi tekmi svetovnega pokala, pa je zajela količek in odstopila. Po prvi vožnji je malce presenetljivo na vrhu Francozinja Nastasia Noens, ki ima 17 stotink prednosti pred Veroniko Velez Zuzulovo in še tri več pred vodilno v skupnem seštevku, Švedinjo Frido Hansdotter.

Jutri imajo dekleta na urniku dan premora, v nedeljo pa jih v Flachau čaka še veleslalom, ki bi sicer moral biti na sporedu v Ofterschwangu. Slovenijo bodo v nedeljo zastopale Ana Drev, Katarina Lavtar, Vanja Robnik in 17-letna debitantka Meto Hrovat.

Denis Šteharnik, glavni trener naših deklet v tehničnih disciplinah je po tekmi povedal: "Potrebno je več tvegati, več napadati, da se pridobi tistih nekaj stotink. To je ena stvar. To velja predvsem za Katarino Lavtar. Kar se tiče Ane Bucik, ima težave z gležnjem. Takoj, ko se pojavijo kanali, se pojavijo bolečine, ker ji še dodatno zvija gleženj. Če je proga gladka, je OK, to pozabi, če pa trese in so smučine, ji smučko potegne po svoje in se pojavijo bolečine. To je njena težava. Tretja stvar je ta, da do Zlate lisice nujno moramo popraviti štartne številke. Začeli bomo tekmovati na tekmah nižjega ranga, da bodo punce imele boljše pogoje, če bo proga slučajno v tako slabem ali še slabšem stanju kot je bila na tekmah v Flachau. Kar se tiče tekem pred tema zadnjima dvema, je bilo OK, proga ni bila slaba in težav zaradi visokih štartnih številk nismo imeli. Tu pa ne rečem, da se ni dalo, a bilo je veliko težje. Misija do Zlate lisice je torej, da popravimo točke in pridemo k višji štartni številki. Ana Bucik jih je že popravila z zmagama in bo imela številko okoli 32, 33, Katarina Lavtar bo prav tako obdržala številko 33, 34. Urediti moramo še številko za Marušo Ferku. Če nam to uspe, nas nič ne more presenetiti, tudi če je malo slabša proga, se s temi številkami sigurno lahko naredi rezultat."

Šteharnik je po izčrpnem komentarju dodal še pogled na nastopa mlade Klare Livk, ki je v Flachau prvič smučala med najboljšimi slalomistkami sveta: "Prav je, da če imamo prosto mesto, da punca dobi nagrado. Dobro, solidno je tekmovala na tekmah evropskega pokala in zato smo ji takoj ponudili možnost, da nabira izkušnje še tu. Dobro je, da na ogrevanju vidi najboljše smučarke na svetu, da smuča z njimi, da smuča po "ogrevalkah", po smučini, da spozna, katera je najboljša, najhitrejša. Na tekmah nižjega ranga so tudi smučine malenkost drugačne. Klara nabira izkušnje, kakršnekoli že so, jih je potrebno vzeti pozitivno. Zelo malo je takih tekmovalk, ki bi takoj prvo ali drugo priložnost maksimalno izkoristile. Na prvi tekmi so bili pogoji zelo slabi, v močnem sneženju je bilo skoraj nemogoče smučati. Danes je bilo to veliko bolje, a žal je zapela količek in nastopa je bilo konec."