evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Novo mesto

Slovenskim odbojkarjem žreb namenil Poljake

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.08.2015 11:09

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo v polfinalu zaključnega turnirja najboljše četverice v evropski ligi, ki ga bo 13. in 14. avgusta gostil Walbrzych, pomerila s Poljsko. V drugem polfinalnem obračunu bosta zaigrali Makedonija in Estonija.

(Foto: odbojka.si)

Slovenski odbojkarji, ki so, s serijo desetih zaporednih zmag proti Turčiji, Hrvaški, Belorusiji, Romuniji in Grčiji, prvi del evropske lige zaključili kot najboljša reprezentanca in bili tako uspešnejši tudi od Estoncev, ki so v skupini A osvojili prvo mesto, pred Makedonijo, Poljsko, Dansko, Avstrijo in Izraelom.

Žreb polfinalnih parov za zaključni turnir najboljše četverice na Poljskem, ki so ga v dopoldanskih urah izvedli na sedežu Evropske odbojkarske zveze CEV, je varovancem selektorja Andree Gianija za nasprotnike določil Poljake, ki so v skupini A osvojili tretje mesto in si kot gostitelji zaključnega dejanja evropske lige vseeno pridobili pravico za nastop na t.i. final four turnirju.


Poljaki so v prvem krogu dvakrat premagali Dansko, bili nato dvakrat boljši od Avstrije, prva poraza pa jim je zadala Estonija. Poljski odbojkarji so nato še dvakrat slavili nad Izraelom, v zadnjem krogu prvega dela pa dvakrat niso bili kos Makedoniji. Slednji je pot na zaključni turnir na Poljsko omogočila prav Slovenija, z zmagama nad Grčijo.

Prva polfinalna tekma v Walbrzychu, na jugu Poljske, bo potekala v četrtek, 13. avgusta, ob 17. uri, ko se bodo naši odbojkarji za vstop v finale borili proti Poljakom, druga tekma med Makedonijo in Estonijo pa bo na sporedu ob 20. uri.