Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Nove Mesto

SP: Fak brani zlato

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.02.2013 05:21

Jakov Fak bo na svetovnem prvenstvu v Novem Mestu danes branil zlato iz Ruhpoldinga. Biatlonska preizkušnja se bo začela ob 17.15 uri.

Biatlonsko svetovno prvenstvo se v Novem Mestu na Češkem se preveša v sklepni del. Moške danes čaka nastop na posamični tekmi, ki se bo začela ob 17.15, slovenski junak prvenstva, Jakov Fak, pa bo na tekmi branil zlato medaljo z lanskega prvenstva v Ruhpoldingu.

"Prav na vsaki tekmi prvenstva si želim najboljše, a bo današnja še toliko bolj posebna, ker branim zlato kolajno. Spomin na Ruhpolding je resda še živ, vendar sem osredotočen na Nove Mesto. Danes bo treba biti spet maksimalno zbran, če bo še snežilo, bo tudi proga zelo težka. Ne skrivam, da si želim še kakšne kolajne, pravzaprav bi si želel stopiti na najvišjo stopničko, podobno najbrž razmišlja vsaj še deseterica najboljših biatloncev. Treba bo biti boljši od njih in prav neizmerna želja bo tudi eno mojih glavnih orožij. Ne bom se kar tako predal," je prepričan v uspeh Fak.


Ker Fak brani zlato, je Slovenija na tekmi lahko zastopana kar s petimi tekmovalci. Ob Faku bodo nastopili še Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl in Simon Kočevar.