Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Cavalese

SP: Orli po medalje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.02.2013 05:35

Na nordijskem svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme bodo prireditelji podelili tri komplete odličij. Med drugim tudi za smučarje skakalce na veliki skakalnici. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Na nordijskem svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme prireditelji podelili tri komplete odličij. Smučarske tekačice bodo nastopile na 4 x 5 km, nordijske kombinatorce čaka tekma na veliki napravi, poslastica dneva za slovenske ljubitelje nordijskega smučanja pa bo brez dvoma tekma na veliki skakalnici v Predazzu - s Slovenci med favoriti.

Sodeč po sredinih kvalifikacijah, je Peter Prevc na pravi poti, da si pribori še drugo kolajno na SP. Po uspehu na srednji skakalnici, kjer je bil bronast, je bil na veliki napravi s 126 metri najboljši v kvalifikacijah, najboljši je bil tudi v poskusni seriji.

Prevc je imel tako kot Robert Kranjec, ki je kvalifikacijski skok izpustil, nastop na četrtkovi posamični tekmi že zagotovljen, v kvalifikacijah pa sta si ga zagotovila tudi Jaka Hvala in Jurij Tepeš.


Dan bodo najprej začeli kombinatorci, ki jih skoki čakajo ob 10. uri zjutraj. Nastopili bodo Marjan Jelenko, Gašper Berlot, Jože Kamenik in Mitja Oranič. Tek na 10 km pa v Teseru sledi ob 15.30.

Smučarske tekačice bodo na štafetni tekmi nastopile ob 12.45. Glavni trener Marko Gracer je iz nabora šestih deklet sestavil optimalno štafeto, ki bo danes lovila sedmo mesto iz prejšnjega svetovnega prvenstva v Oslu. V skupinskem startu se bo v prvi predaji pomerila Barbara Jezeršek, ki bo predala Katji Višnar, sledi menjava tehnike z Vesno Fabjan v tretji predaji, zadnjo predajo in zaključni finiš pa bo odtekla Alenka Čebašek.