požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Vitoria

Špilak osmi v peti etapi Baskije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.04.2013 20:00

Na kolesarski dirki po Baskiji je na današnji peti etapi od Eibarja do Beasina, dolgi 166 km, zmagal Avstralec Richie Porte. Štiri sekunde je za njim zaostala skupina, v kateri je kot osmi cilj prečkal tudi edini Slovenec na dirki Simon Špilak.

Porte je do zmage prišel z napadom ob koncu zahtevne etape, kjer so kolesarje motile zelo slabe vremenske razmere, saj jih je večino trase pral dež. Ključni trenutek je bil zadnji vzpon šest kilometrov pred ciljem, kilometer in pol pred koncem pa je Avstralec skočil naprej in tekmecem ni več dovolil, da bi se približali.

Samuel Sanchez je bil prvi v skupini za njim, ki si je nabrala nekaj sekund zaostanka, tretji pa Kolumbijec Sergio Luis Henao Montoya, ki je tako ubranil skupno prvo mesto. Špilak je skupno ostal na petem mestu, ima pa deset sekund zaostanka. Nairo Quintana je skupno drugi, današnji zmagovalec pa tretji. Četrti pa je domačin Alberto Contador, ki ima enak zaostanek kot Špilak in le štiri sekunde zaostaja za Portejem.

Dirka po Baskiji se bo končala v soboto s posamično vožnjo na čas, kolesarji bodo morali prevoziti 24 kilometrov v okolici Beasaina.