Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Šport

Znani športniki leta v novomeški občini

Piše: R.K.

Čas objave:
18.02.2022 10:03

Na prireditvi »Športnik leta 2021«, ki je tokrat ponovno potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, je bila za najboljšo športnico razglašena rokometašica Petra Kramar, košarkarica Živa Windisch Mišjak je drugouvrščena športnica v novomeški občini in atletinja Eva Murn tretjeuvrščena. Najboljši športnik je postal kolesar Gal Glivar, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Matevž Šuštaršič in Uroš Slatinšek. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Ženski rokometni klub Krka.

To je bila že tradicionalna 36. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto, ki je po letu premora ponovno v živo zbrala novomeške športnike in športnice.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Podelili smo veliko priznanj in sicer 68 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije. Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu je prejelo 17 posameznikov. Zlato značko za življenjsko delo je prejel Anton Klobčaver. Podelili smo tudi priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah ter seveda najprestižnejša priznanja - priznanja za športnika leta 2021.

Prireditev so popestrili Plesni studio Novo mesto, Žigan Krajnčan, Martina Mravinec & Domen Bohte ter stand up komik Admir Baltić. Prireditev je povezovala Sabina Gosenca.