viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

tempest, bojno-letalo Svet24.si

Zahodne sile s skupnim razvojem novega, naprednega...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

doncic dallas 22 Ekipa24.si

Uh, je bil besen! Dončić v podaljšku znorel ...

Enzo Hrovatin Njena.si

Poslovil se je avtor pesmi Solinar Enzo Hrovatin

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Šport Novo mesto

FOTO: Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš

Piše: Športno društvo SU Novo mesto

Čas objave:
20.08.2019 14:01

Osnovni cilj Športnega društva SU iz Novega mesta še vedno ostaja enak - ponuditi vsem starostnim skupinam ukvarjanje s športom in jih usmeriti v kakovostno in usmerjeno športno preživljanje prostega časa. Posledično pa se vzgoja domačih mladih namiznoteniških igralcev, skozi strokovno in načrtovano delo, kaže tudi v doseganju vrhunskih rezultatov.

Slika 3.jpg
Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš
Foto: ŠD SU/ B. Zupančič, A. Matič

Mlada prva ekipa, ki v povprečju šteje 19 let, Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec, si je v kvalifikacijah izborila nastop v prvi slovenski namiznoteniški ligi. Ekipo bo to sezono okrepil Uroš Slatinšek, ki se tako po dveh letih igranja za avstrijski SPG Linz, vrača v slovensko prvo ligo. Kot večletni zaporedni najboljši igralec slovenski lige, večkratni državni prvak bo s svojo kakovostjo in izkušnjami glavni steber ekipe ter bo tako po dveh letih znova v dveh vlogah, trenerja in igralca.

Slika 4.jpg
Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš
Foto: ŠD SU

Reprezentančna udeležba kot rezultat odličnega dela z mladimi
Sezono je tekmovalna ekipa tradicionalno začela s pripravami na Pagu, kjer so se udeležili tudi tekmovanja Oluja '95 in s seboj odnesli medalje v vseh kategorijah. Treninge nadaljujejo v domači dvorani v Športnem centru Livada, kjer so v vrhunskih pogojih pripravljajo za udeležbo na reprezentančnih dogodkih.

Prva se bo reprezentančnega tekmovanja udeležila enajstletna Lana Slatinšek, ki bo barve Slovenije zastopala konec avgusta na Evropskem prvenstvu za najmlajše kadete v Franciji, Mitja Omerzel pa kot mladinec septembra na mednarodnem prvenstvu na Hrvaškem.

Slika 1.jpg
Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš
Foto: ŠD SU

Svojo priložnost na reprezentančnih pripravah v Radljah ob Dravi pa je sicer dobilo pet igralk in igralcev ŠD SU: Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič, Maj Murn in Lana Slatinšek.

Tekmovalni cilji ostajajo visoki
Tudi letos bodo na regijskih in državnih tekmovanjih nastopali v vseh starostnih kategorijah. Upajo na nadgraditev lanskih uspešnih rezultatov, ko so osvojili in domov prinesli več kot 50 medalj. Poleg obstanka v prvi ligi si želijo nadgraditi tudi število medalj na državnih prvenstvih, saj jih želijo osvojiti prav v vseh kategorijah.

Glavni trener Uroš Slatinšek je povedal: »Veseli me, da se naše delo in motiviranost igralk in igralcev na treningih kaže tudi v obliki rezultatov, vendar zame so vrhunski rezultati le del zastavljenih ciljev. Glavni cilj ostaja delo s široko bazo doma vzgojenih igralk in igralcev, ki se v našem društvu, skupaj s svojimi starši, počutijo dobro in imajo šport v srcu. Uspeli smo postaviti dobre temelje in vzpostaviti vrhunske pogoje za ukvarjanje s športom za vse starostne skupine, kar pa nam brez podpore Mestne občine Novo mesto, sponzorjev ter naših zvestih podpornikov v obliki sodelavcev, staršev in prijateljev namiznega tenisa, nikakor ne bi uspelo, zato se jim za podporo iskreno zahvaljujemo. «

Slika 2.jpg
Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš
Foto: ŠD SU

V letošnji sezoni po ustaljenih tirnicah

Poleg utečenih športnih programov, Krožka namiznega tenisa, Gibalnice - šole športa za najmlajše, Šole namiznega tenisa, Tekmovalnega namiznega tenisa in Rekreacije, tudi letos nadaljujejo z Dolenjsko namiznoteniško rekreativno ligo ter sodelovanjem z Zvezo za šport invalidov Slovenije. Prav tako ostaja na sporedu tudi praznovanje Športnih in Ustvarjalnih rojstnih dni pod okriljem izkušene pedagoginje Saše Štubljar. 

Vpisi v novo sezono
Že 26. avgusta bodo v Športnem društvu SU Novo mesto, ki ga odlikujejo znanje, izkušnje in veliko športno srce, začeli s treningi v vseh selekcijah, vključno s Šolo namiznega tenisa. Vpis poteka vsak dan od 17. do 19. ure v ŠC Livada, Novo mesto.