bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Šport Novo mesto

Sredozemske igre - Sloveniji ekipno zlato

Piše: J.P.

Čas objave:
02.07.2018 12:23

Darko Jorgić prihaja iz Španije z dvema, Deni Kožul pa z eno zlato medaljo. Člana Namizno teniškega kluba Krka Novo mesto, sta se namreč ob odlični igri reprezentanta Bojana Tokiča na sredozemskih igrah v Tarragoni okitila z ekipnim sredozemskim zlatom.

V polfinalu iger so izbranci Andreje Ojsteršek Urh brez izgubljenega niza premagali domačine prvenstva, Špance. V finalu jih je čakala močna reprezentanca Francije: rezultat 3:1 in tri zlate medalje za slovensko reprezentanco. Dvakrat je zmagal Bojan Tokič, eno zmago je dodal aktualni sredozemski prvak v posamični konkurenci Darko Jorgič, par Tokić-Jorgić pa je doživel poraz.

Zlata trojica je v polfinalu s 3:0 premagala domačo izbrano vrsto, še prej pa z istim rezultatomTurčijo in je bila tudi po oceni strokovnjakov zanesljivo najboljša vrsta na letošnjih sredozemskih igrah.

Čestitke vsem trem in selektorki Andreji Ojsteršek Urh, ki je po velikih uspehih slovenskih igralcev namiznega tenisa v zadnjih dveh letih dokazala, da sodi v zlato trenersko špico na starem kontinentu.