Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Ljubljana

Štirje naslovi državnih prvakinj v Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2012 15:09

V gimnastičnem centru v Ljubljani je pretekli konec tedna potekalo državno prvenstvo v športni gimnastiki. V nedeljo je bilo tekmovanje v stopenjski gimnastiki za dekleta, na katerem so nastopile tudi gimnastičarke Gimnastičnega društva Novo mesto.



Na najpomembnejši tekmi sezone so se mlade gimnastičarke res potrudile in prikazale visok nivo pripravljenosti. V prvih štirih stopnjah, kjer je nastopilo 29 Novomeščank, je bila konkurenca izredno izenačena. Za mesta na stopničkah so odločale malenkosti. Telovadke GYM Novo mesto so se odlično znašle in v vseh štirih stopnjah dosegle ekipne medalje ter kar sedem posamičnih medalj.

Tekmovanje so odprle najmlajše deklice in že one razveselile trenerke in navijače z naslovom ekipnih državnih prvakinj za leto 2012. Dosegle so 117,6 točk. Drugo mesto so si delile GD Zelena jama in ŠD GIB Šiška (117,3). Druga novomeška ekipa je bila peta (113,9). Posamično so si v mnogoboju Živa Guštin, Lisa Ulaga in Lana Oberč delile tretjo mesto, poravnale so se pri 39,1 točki. Zmagala je Nika Sedlak (39,5), druga je bila Hana Poljak (39,2), obe iz GD Zelena jama. V deseterico se je uvrstila še Neža Erpič, ki je bila osma in osvojila 38,7 točk.

V drugem nivoju so ekipno prvo in drugo mesto osvojile deklice iz ŠD GIB Šiška, dosegle so 117,8 ter 117,7 točk. Novomeščanke so bile tretje z osvojenimi 117,4 točkami. Posamično je zmagala Maruša Šarlija (GD Zelena jama 40,4), druga je bila Zala Vaupotič (ŠD GIB Šiška 39,7). Stopničke je ujela tudi naša Tjaša Guštin s tretjim mestom, osvojila je 39,5 točk. Med deset najboljših sta se uvrstili še Loti Špes na osmo mesto (38,9) in Neža Berkopec na deveto mesto (38,8).


Še posebej izenačeno je bilo ekipno tekmovanje v tretji stopnji, saj je za prvo mesto odločala le desetinka točke. Zmagovalke so bile gimnastičarke ŠD GIB Šiška z osvojenimi 118,4 točkami. Gym Novo mesto so postale podprvakinje z doseženimi 118,3 točkami. Tretje mesto so osvojile Primorke iz GD Capris, dosegle so 116,4 točk. V posamični kategoriji je prav tako odločala desetinka točke za zlato medaljo. Tudi tukaj je bila boljša tekmovalka ŠD GIB Šiška, Maša Grce, ki je dosegla 40 točk. Sara Letič je znova pokazala odlično pripravljenost ter osvojila drugo mesto z 39,9 točkami. Tretja je bila Teja Simčič (GD Capris 39,6). Takoj za zmagovalkami se je uvrstila Maša Trampuš (39,4), Klara Udovč pa je bila osma (38,9).

V četrti stopnji so se dekleta iz Novega mesta zelo uspešno borila z ostalo konkurenco in osvojila naslov ekipnih državnih prvakinj za leto 2012. Prikazale so odlične nastope in zbrale kar 121,1 točk. Drugouvrščena so bila dekleta iz ŠD GIB Šiška (120,7), tretje pa so bile gimnastičarke ŠD Ruše (118,6). Posamično sta zablesteli kar dve Novomeščanki in se skupaj povzpeli na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Maja Zaman in Pija Kapš sta dosegli 40,5 točke. Tretje mesto sta si prav tako razdelili sotekmovalki iz ŠD GIB Šiška, Brina Plevčak ter Brina Dolenec, osvojili sta le desetinko slabši rezultat od naših tekmovalk (40,4). Takoj za njimi je bila na petem mestu Neva Kovač, ki je zbrala 40,1 točk.

Prav vse tekmovalke dolenjskega društva so pokazale dobre nastope, borbenost in pravo športno veselje. Nasmeh na ustnicah še dolgo ni izginil tako pri tekmovalkah kot trenerski ekipi, pa tudi na obrazih zadovoljnih navijačev, ki so tudi tokrat najglasneje navijali za svoja dekleta. Tekmovalno ekipo sedaj čakajo priprave na naslednjo sezono, ki se bo začela januarja. Mi pa jim želimo čim manj poškodb ter veliko lepih uspehov tudi v naslednjem letu.