profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Rok Švab2 Njena.si

Modrijan Rok pripravljen na nove izzive

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Šport Alicante

Štirje ponesrečeni kolesarji Gianta v domači oskrbi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2016 06:36

Kolesarska ekipa Giant Alpecin, za katero je še lani tekmoval Luka Mezgec, je sporočila, da je četverica v soboto poškodovanih kolesarjev že v domači oskrbi.

(Foto: FB)
Na treningu v Španiji so doživeli hudo prometno nesrečo, zbil jih je avtomobil, dva sta še vedno v bolnišnici.

Nesreča se je zgodila v španski Benigembli v bližini Alicanteja, vanjo pa so bili vpleteni Francoz Warren Barguil, Nemca Max Walscheid in zmagovalec dirke Paris-Roubaix John Degenkolb, Američan Chad Haga, Šved Fredrik Ludvigsson in Nizozemec Ramon Sinkeldam.

V nemškem moštvu podrobnosti nesreče niso razkrili, znano je le, da je voznik vozil po napačni strani ceste - kolesarji so bili v skupini in na svoji strani - in zapeljal vanje.


Barguil, Ludvigsson, Sinkeldam in Walscheid so v nedeljo lahko zapustili bolnišnico in bodo zdravljenje nadaljevali v domači oskrbi, Barguil in Walscheid bosta morala še na dodatne preiskave v domovini.

Hago in Degenkolba so že zadržali v bolnišnici. "Chad je dobro okreval, operirali so mu roko in brado, čaka pa ga še ena operacija, s katero mu bodo pomagali pri poškodbi ličnice," je o zdravstvenem stanju Hage zapisalo moštvo. "John je uspešno prestal operacije roke in podlakti, zdravljenje pa bo po nekaj dneh nadaljeval v Nemčiji," pa se glasi poročilo o stanju Degenkolba.

"Vem, da prihaja do nesreč v kolesarstvu, to vemo vsi, toda narava nesreče ne spada v šport. Videl sem fotografije koles na tleh, za to ni besed. Veliko kolesarjev je videlo nesrečo, vsi so šokirani. Prišli so nazaj v hotel in bili povsem na tleh. Ekipa bo potrebovala precej časa, da si opomore," je nesrečo opisal dejal vodja Giant Alpecina Iwan Spekenbrink.