mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Alicante

Štirje ponesrečeni kolesarji Gianta v domači oskrbi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2016 06:36

Kolesarska ekipa Giant Alpecin, za katero je še lani tekmoval Luka Mezgec, je sporočila, da je četverica v soboto poškodovanih kolesarjev že v domači oskrbi.

(Foto: FB)
Na treningu v Španiji so doživeli hudo prometno nesrečo, zbil jih je avtomobil, dva sta še vedno v bolnišnici.

Nesreča se je zgodila v španski Benigembli v bližini Alicanteja, vanjo pa so bili vpleteni Francoz Warren Barguil, Nemca Max Walscheid in zmagovalec dirke Paris-Roubaix John Degenkolb, Američan Chad Haga, Šved Fredrik Ludvigsson in Nizozemec Ramon Sinkeldam.

V nemškem moštvu podrobnosti nesreče niso razkrili, znano je le, da je voznik vozil po napačni strani ceste - kolesarji so bili v skupini in na svoji strani - in zapeljal vanje.


Barguil, Ludvigsson, Sinkeldam in Walscheid so v nedeljo lahko zapustili bolnišnico in bodo zdravljenje nadaljevali v domači oskrbi, Barguil in Walscheid bosta morala še na dodatne preiskave v domovini.

Hago in Degenkolba so že zadržali v bolnišnici. "Chad je dobro okreval, operirali so mu roko in brado, čaka pa ga še ena operacija, s katero mu bodo pomagali pri poškodbi ličnice," je o zdravstvenem stanju Hage zapisalo moštvo. "John je uspešno prestal operacije roke in podlakti, zdravljenje pa bo po nekaj dneh nadaljeval v Nemčiji," pa se glasi poročilo o stanju Degenkolba.

"Vem, da prihaja do nesreč v kolesarstvu, to vemo vsi, toda narava nesreče ne spada v šport. Videl sem fotografije koles na tleh, za to ni besed. Veliko kolesarjev je videlo nesrečo, vsi so šokirani. Prišli so nazaj v hotel in bili povsem na tleh. Ekipa bo potrebovala precej časa, da si opomore," je nesrečo opisal dejal vodja Giant Alpecina Iwan Spekenbrink.