pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Brežice

Strelcem se je zmaga v Pokalu Slovenije izmuznila za točko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2016 16:09

S sobotnim in nedeljskim šestim turnirjem v članski, mladinski in kadetski državni ligi se je na osrednjem slovenskem strelišču v Ljubljani zaključilo letošnje ligaško tekmovanje za Pokal Slovenije z zračnim orožjem. V dramatični končnici so Brežiški strelci s pištolo za vsega en krog zaostali za branilci naslova iz Ptuja in jim tako ni uspelo ponoviti zmag iz let 2011 in 2012.

V Brežicah so s četrto zaporedno osvojitvijo 2. mesta kljub temu zadovoljni, saj so nastopili v povprečju z najmlajšo ekipo, kar jim daje lepe obete za prihodnost. Gledano po posameznih kategorijah so Brežičani med članskimi ekipami zasedli 7. mesto, med mladinci so zmagali, pri kadetih pa so bili tretji.

Vidne uvrstitve so dosegli tudi najboljši brežiški posamezniki. Pri članih je bil s 17. mestom najviše uvrščen Tadej Sečen, pri mladincih je David Rožman prav na zadnjem turnirju s tretjega zdrsnil na 4. mesto, Gregor Kuhar pa je pristal na zelo solidnem 7. mestu. V kadetski kategoriji sta se najvišje uvrstila brat in sestra Anže in Urška Gmajnič. Urška je bila pri dekletih odlična druga, Anže pa pri fantih tretji. S 5. in 7. mestom sta se v zgodnji del lestvice uvrstili tudi Teja Erban in Elena Račečič, ki je na zadnjem turnirju presenetila z osvojitvijo 3. mesta.

Doslej najvišja posamična uvrstitev v zgodovini brežiškega kluba je v disciplini zračna puška med kadeti z osvojitvijo 4. mesta uspela Timu Rusu, medtem ko je bila njegova sestra Maruša, ki zaradi poškodbe na zadnjem turnirju ni nastopila, med pionirkami deveta.

Končni skupni vrstni red tekmovanja za pokal Slovenije v disciplini zračna pištola: 1. Ptuj 72, 2. Brežice 71, 3. Škofja Loka 63, 4. DP Rečica pri Laškem 59, 5. Kovinar Ormož 51, …11. Marok Sevnica 21, …19. Gorjanci (Novo mesto) 9 itd. Točke je osvojilo 25 ekip.