Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Šport

Ta vikend DP v motokrosu v Prilipah

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2022 13:00

Proga Prilipe pri Brežicah bo v soboto 16. aprila 2022 gostila uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu. Organizirali jo bodo člani AMD Brežice.

Ivan Slopšek, predsednik AMD Brežice je povedal, da proga ni doživela kakšnih večjih ali drastičnih sprememb, "te so bolj kozmetične, a vidne. Na nekaterih mestih smo progo namreč dodatno razširili ter tako poskrbeli za večjo varnost tekmovalcev, ki bodo lahko na ta način izbirali tudi več linij za vožnjo. Že za prvotni termin je bila dobro pripravljena, a nismo želeli tvegati zaradi slabe vremenske napovedi in nizkih temperatur."

Progo sta si ogledala tudi Andrej Irt in Boštjan Kermavner (vodja tekmovanja v motokrosu za leto 2022) in bila z videnim zelo zadovoljna. Tudi v soboto bo morda tekmovalce v Brežicah pričakal dež, a glede na trenutno vremensko napoved, bo večji del padavin proga deležna že večer prej, kar načeloma na progo in dirko ne bi smelo imeti velikega vpliva.

Na progi je nekaj popravkov, ki bodo tekmovalcem zagotovo koristili pri varnejšem izbiranju različnih linij vožnje.

Konfiguracija motokros proge Prilipe je med bolj zahtevnimi v slovenskem državnem prvenstvu, zato lahko vnovič pričakujemo zelo ostre boje med vozniki prav v vseh kategorijah. Zaradi širine steze, širokih skokov, zelo strmih vzponov in podobno strmih spustov proga dopušča veliko prehitevanj, kar je vsekakor dober razlog in magnet za obisk številnih gledalcev, ki bodo lahko uživali v drznih vožnjah licenciranih voznikov v borbi za prve točke državnega prvenstva v novi sezoni. Kar nekaj dirkačev je prestopilo v močnejše tekmovalne razrede, kar pomeni, da bo zelo zanimivo videti, kako se bodo znašli na novih in močnejših motorjih ter v bojih s sotekmovalci, ki so sicer v posamezni kategoriji že dlje časa.

Ker so na predvečer dirke napovedane padavine, se tokrat na progi verjetno ne bo neprijetno prašilo in kadilo.
Parkiranje za obiskovalce bo zagotovljeno na travniku pred dirkališčem, ob glavni cesti in za štartno rampo. V času dirk sta hoja in kakršnokoli zadrževanje na progi strogo prepovedana, saj s tem ogrožate sebe in ostale udeležence.