Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Taekwondoistom 12 medalj v Zaprešiću

Piše: R.K.

Čas objave:
22.04.2024 08:28

Za Fight Club Shony je zopet pester tekmovalni vikend. Po uspešnem boksarskem nastopu njihovih fantov v Zadru, so se včeraj udeležili mednarodnega taekwondo turnirja "Plemeniti turnir Zaprešića 2024", kjer so v konkurenci 524 tekmovalcev iz 43 klubov, osvojili 3 zlate, 4 srebrne in 5 bronastih medalj.

Tokrat velja posebej omeniti Miho Tomšeta, ki se je do zlata v kategoriji borcev do 33kg, prebil s tremi zmagami in si poleg 1. mesta v svoji kategoriji prislužil tudi naziv najboljšega tekmovalca v kategoriji mlajših kadetov, naziv najboljše deklice turnirja pa je pripadel Donni Vaš, ki se je poleg petih zmag zavihtela na 1. mesto v kicku 2017, še z dvema zmagama pa se je prebila do finala v borbah, kjer je žal klonila in osvojila 2.mesto pri deklicah do 24kg. Svoje prve zmage se je veselil tudi Lovro Zorko, ki je bil prvi v kategoriji kadetov do 57 kg. Srebrne medalje so osvojili Iva Glogovšek (borbe ml. kadetinje do 48 kg), Nea Glogovšek (kick deklice 2017) in Nik Grozina (borbe kadeti do 45 kg), bronaste pa Kristijan Muždekić (borbe ml.kadeti do 30kg), Darijan Muždekić (borbe dečki do 24 kg), Tia Libenšek (borbe kadetinje do 44 kg), Evita Koritnik (borbe deklice do 24 kg) in Amelia Koritnik (borbe ml. kadetinje do 36 kg).

Fight Club Shony je zelo ponosen tudi na svoje mlade, ki so se prvič preizkusili v borbah (Lukas in Tian Deržič, Nea Glogovšek in Luka Leban). Tian je zabeležil svojo prvo zmago, prav vsi pa so pokazali, da so iz pravega "testa" in se bodo s pridnim treningom kmalu pridružili najboljšim. Brez medalj sta tokrat žal ostala tudi Janis Vaš in Liam Gošek, vsekakor pa si njihovi mladi borci iz tekme v tekmo ustvarjajo večji ugled, tako med domačimi, kot med tujimi klubi.

Pred prvomajskimi prazniki bodo nastopili še na zadnjem aprilskem tekmovanju, 2. krogu slovenske boksarske lige, ki se bo v soboto, 27.4.2024, odvijala v Hrastniku.