Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Pohorje

Tekma za Zlato lisico ostaja na Pohorju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.01.2013 12:30

Prireditelji letošnje 49. Zlate lisice so si danes oddahnili. Medtem ko dežurne službe na cestah bentijo nad veliko količino novozapadlega snega, pa je ta pohorskim delavcem prišel kot naročen. Za četrtek je namreč na snežnih strminah Pohorja napovedana snežna kontrola, po kateri bo dokončno znano ali tekma 26. in 27. januarja na Pohorju bo.

Medtem ko je bilo Pohorje še pred tednom dni zaradi visokih temperatur povsem zeleno, so nižje temperature v zadnjih dneh organizatorjem tekmovanja za 49. Zlato lisico omogočile zasneževanje s 25 snežnimi topovi. Sinočnje sneženje, ki se je nadaljevalo tudi vso noč, v Mariboru pa sneži tudi zdaj, je dodobra pobelilo strmino in tako vrnilo nasmeške na lica pohorskih delavcev.

Za četrtek je na snežnih strminah Pohorja napovedana snežna kontrola, ki jo bo tudi tokrat opravil Filip Gartner. Vsekakor si na Pohorju ne želijo lanskoletnega scenarija, ko se je morala tekma zaradi pomanjkanja snega s Pohorja preseliti v Kranjsko goro. Predstavniki organizacijskega komiteja so morali kljub prizadevanjem lani priznati premoč naravi in tekmo petič v zgodovini preseliti v Kranjsko goro. Tokrat jim je bilo vreme naklonjeno.

"Novozapadlega naravnega snega je približno 20 centimetrov, koliko je narejenega umetno, vam zaenkrat žal ne morem povedati, še vedno je namreč v kupih in ga moramo še razgrniti. Zaenkrat zelo dobro kaže, tudi napovedi za prihodnje dni so dobre. Ostajamo pri predvideni trasi, torej da je cilj kot doslej na snežnem stadionu. Nekaj smo razmišljali, da bi progo preselili v zgornji del, a ostaja to le rezervni scenarij. Že ves dan smo na smučišču in delamo," je s Pohorja sporočil tiskovni predstavnik ŠRC Pohorje Iztok Kvas.

Program tekmovanja tudi po zaslugi tokratnega sneženja zaenkrat ostaja nespremenjen. V soboto, 26. januarja, bo na sporedu veleslalom, v nedeljo pa slalom. Organizatorji imajo sicer s Fisom pogodbe o izvedbi tekmovanja Zlate lisice podpisane vse do leta 2016.