Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Posavje

Tekmovalno uspešen vikend za Posavce

Piše: Športno društvo Posavje

Čas objave:
09.05.2018 12:11

Minuli vikend je bil tekmovalno uspešen za člane Športnega društva Posavje. Nastopili so v Italiji, na Danskem, na Hrvaškem in v Sloveniji. Največ tekmovalcev je nastopilo na Ptujskem triatlonu, kjer je Matic Močnik osvojil 2.mesto v absolutni konkurenci.

Matic, ki vedno znova potrjuje svoj velik potencial je po tekmi strnil občutke: »Tekma je bila takšna, da mi je ustrezala. Iz vode sem prišel v prvi skupini in po dobrem kolesu in teku sem končal na drugem mestu absolutno«.

Med veterani se je spet izkazal Slavko Petrič, ki je odlično opravil predvsem s prvima dvema disciplinama (plavanje in kolo), za tek pa je prihranil še nekoliko rezerve, saj prihajajoči vikend nastopi na polovičnem ironmanu v Murecku. V svoji kategoriji je osvojil 3.mesto. 

Navdušujejo tudi nastopi naših najmlajših. Jakob Močnik je osvojil 3.mesto v super sprint triatlonu, Anej Jurečič pa 3.mesto v akvatlonu. Anej je povedal: »Tekma na Ptuju mi je bila zelo všeč, ker je bilo veliko tekmovalcev. Po plavanju nisem bil utrujen, zato sem na teku dal vse od sebe. Zelo sem bil vesel, da sem prvič stopil na stopničke za zmagovalce v akvatlonu«.

V Severni Dalmaciji, natančneje v Zadru, je na polovičnem ironmanu nastopil Damjan Balabanič, ki je pred natanko 3 leti utrpel zlom kolka. Z dobro voljo in uspešno rehabilitacijo uspešno premaguje izjemno zahtevne triatlonske preizkušnje. Tokrat je v Zadru za 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21,1 km teka porabil 4 ure 57 minut in 27 sekund, ter končal na 12. mestu v kategoriji.
Njihova profesionalna tekmovalca Jaroslav Kovačič in Denis Šketako sta tekmovala na Challenge Riccione v Italiji in Evropskem prvenstvu v dolgem duatlonu na Danskem.

Jaroslav je tekmo Challenge serije končal na 4.mestu in si s tem priboril 100 točk. Do 10 km teka mu je kazalo še boljše potem pa je prišla kriza dolga približno 3 km, kjer je tempo padel in 3.mesto je moral prepustiti Nemcu Funku. »Plavanje mi zaradi danih pogojev v zimskem času predstavlja izjemen izziv v spomladanskih tekmah. Razlike med nami so izjemno majhne in tokrat me je 10 sekund na 1900 m plavalni progi ločilo od 2.mesta na koncu. Tako pač je v vrhunskem športu, zdaj se bodo razmere v Posavju izboljšale in tudi moj plavalni del bo bolj odločen in odločilen. Kolesarski del je zaznamovala slaba površina, ki je od nas zahtevala 100% koncentracijo. Na tek sem prišel s pozitivnimi mislimi in tako tudi tekel do 10 km, ko se mi je pojavila bolečina v trebušnem delu, ki nikakor ni popustila. Tu sem izgubil približno minuto časa in s tem tudi boj za 3.mesto. Vseeno sem zadovoljen s pripravo, vem pa, da bo za stopničke potrebno še nekaj dodati«.


Denis je po odličnem prvem teku nekaj časa pustil na hriboviti kolesarski stezi in končal na 11.mestu. Na socialnih omrežjih je zapisal: »Za mano je moje prvo evropsko prvenstvo v duatlonu. To pomeni 10km teka - 60km kolesa - 10km teka. Prvih 5km sem odtekel v 15:17 in prvih 10km v 32:05min. Drugo rundo teka pa  v 34:03. S takšno predstavo sem zelo zadovoljen, je pa razočaranje toliko večje na kolesu. Vrsta trase, ki smo jo imeli danes mi ni pisana na kožo, saj sem na klance izgubil preveliko časa (3-4minute). S časom 2:48h sem prišel na 11.mesto in za zmagovalcem zaostal 5:45min«.