polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Šport Brežice

Tekmovanje v katah v Karate klubu Obzorje Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 21:40

V Karate klubu Obzorje Brežice zadnja leta ogromno vlagajo v tekmovalne selekcije. Rezultati se kažejo na vsakem tekmovanju posebej, saj njihovi tekmovalci posegajo po najvišjih stopničkah na karate tekmovanjih doma in v tujini.

Skoraj vsako leto dosežejo zgodovinski mejnik na področju tekmovalnih uspehov, kar  le poveča motivacijo za nadaljnje delo na tem področju. S selitvijo vadbe vseh skupin kluba v prostore telovadnice ETRŠ Brežice so se jim odprli vrhunski pogoji za treniranje, saj je delo v klubu lahko še bolj razdeljeno na manjše skupine v katerih se vadijo specifične prvine karateja (kate ali kumite) in možnosti za napredek vadečih so izjemno povečane.


»Zaradi rednega, dolgoletnega, vestnega in strokovnega dela nam vse več staršev zaupa svoje otroke in jih vpisujejo v vadbo karateja v Karate klub Obzorje Brežice. Karate klub Obzorje Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije. Letos imamo veliko število majnih, mladih nadobudnežev, ki komaj čakajo, da se tudi oni preizkusijo na tatami blazinah v tekmovalnem okolju« s ponosom pove predsednik kluba mag.Hrvoje Teo Oršanič.Tako so v sklopu treninga organizirali klubsko tekmovanje v katah. Tekmovalci in tekmovalke so bili razdeljeni v skupine po stopnji znanja (barva pasu) in po spolu, trenerji pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja, napredek in veselja do karateja in pokazalo se je kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime našega kluba, občine in države na mednarodno področje. Zmagovalci posameznih kategorij so bili: Daniel Semenič, Miha Sluga, David Matija Lavrič, Žiga Suša, Ivana Lukič, Gala Černoš, Hrvoje Teo Oršanič, Hana Suša, Nika Omerzo, Kaja Omerzo, Aljaž Šumlaj in Tilen Horžen.