mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Brežice

Tekmovanje v katah v Karate klubu Obzorje Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 21:40

V Karate klubu Obzorje Brežice zadnja leta ogromno vlagajo v tekmovalne selekcije. Rezultati se kažejo na vsakem tekmovanju posebej, saj njihovi tekmovalci posegajo po najvišjih stopničkah na karate tekmovanjih doma in v tujini.

Skoraj vsako leto dosežejo zgodovinski mejnik na področju tekmovalnih uspehov, kar  le poveča motivacijo za nadaljnje delo na tem področju. S selitvijo vadbe vseh skupin kluba v prostore telovadnice ETRŠ Brežice so se jim odprli vrhunski pogoji za treniranje, saj je delo v klubu lahko še bolj razdeljeno na manjše skupine v katerih se vadijo specifične prvine karateja (kate ali kumite) in možnosti za napredek vadečih so izjemno povečane.


»Zaradi rednega, dolgoletnega, vestnega in strokovnega dela nam vse več staršev zaupa svoje otroke in jih vpisujejo v vadbo karateja v Karate klub Obzorje Brežice. Karate klub Obzorje Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije. Letos imamo veliko število majnih, mladih nadobudnežev, ki komaj čakajo, da se tudi oni preizkusijo na tatami blazinah v tekmovalnem okolju« s ponosom pove predsednik kluba mag.Hrvoje Teo Oršanič.



Tako so v sklopu treninga organizirali klubsko tekmovanje v katah. Tekmovalci in tekmovalke so bili razdeljeni v skupine po stopnji znanja (barva pasu) in po spolu, trenerji pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja, napredek in veselja do karateja in pokazalo se je kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime našega kluba, občine in države na mednarodno področje. Zmagovalci posameznih kategorij so bili: Daniel Semenič, Miha Sluga, David Matija Lavrič, Žiga Suša, Ivana Lukič, Gala Černoš, Hrvoje Teo Oršanič, Hana Suša, Nika Omerzo, Kaja Omerzo, Aljaž Šumlaj in Tilen Horžen.