Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto, Ormož

Tesen poraz Krke v Ormožu

Piše: MRK Krka

Čas objave:
27.02.2021 21:02

Prizorišče 18. kroga lige NLB, dvorano Hardek v Ormožu, so rokometaši Krke po tesnem porazu v zadnji minuti zapustili sklonjenih glav. Zmaga je ostala v Prlekiji, tekma se je končala z rezultatom 31:30 (15:16).

Tako rokometaši Krke kot tudi Ormožani, so že sredi tedna odigrali tekmi, a so gostitelji tokrat delovali bolj utrujeni, kar se je v vedno vročem Hardeku videlo skozi celotno srečanje, saj so Krkaši delovali bolj poletno in vseskozi kljubovali favoriziranim Prlekom. Varovanci trenerja Mirka Skoka so se tokrat prikazali v boljši luči, najbolj pomembno pa je, da so uspeli zmanjšati število tehničnih napak in prvi del srečanja zaključili z zadetkom prednosti (15:16). V drugi polčas so Novomeščani krenili še odločneje in z razgibano obrambo in domiselnimi napadi v igro vnesli veliko mero potrpežljivosti ter bili na dobri poti, da vinarjem preprečijo končni zmagoviti ples. Le-ti so v 41. minuti ostali še brez pomoči svojega stratega Saša Prapotnika, ki je prejel rdeči karton in je svoje varovance moral spremljati s tribune. Do zadnjega zvoka sirene se je nato odvijal negotov boj. V zadnje pol minute tekme so imeli Krkaši na voljo dva strela za izenačenje, a so tudi tokrat prevladale izkušnje gostiteljev, ki so Novomeščanom tako preprečili osvojitev vsaj točke. Odločilni zadetek je zabil Čudič, ki je vseh svojih sedem golov dosegel po izvajanju sedemmetrovk. Novomeščanom gre tokrat očitati slabo izvajanje kazenskih strelov, kar jih je bržkone stalo zmage, od petih poskusov so realizirali le dve sedemmetrovki, njihov najbolj učinkovit igralec pa je bil Tilen Kukman s sedmimi goli. Omeniti velja, da se je ob koncu drugega polčasa poškodoval še Marko Majstorovič, ki se je danes izkazal s šestimi zadetki, na koncu pa zaključil v ptujski bolnišnici.

Krkaši veliko počitka ne bodo imeli za regeneracijo, saj jih že v sredo, 3. marca čaka še eno gostovanje. Tokrat odhajajo v štajersko prestolnico, kjer bodo odigrali zaostalo tekmo 11. kroga 1. SRL.

Izjave po tekmi:
Teo ŠULEK (RK Jeruzalem): "Tekma v sredo proti Mariboru nas je precej utrudila in tokrat nismo bili pravi. Naleteli smo na zelo motivirano in borbeno ekipo Krke, ki je bila blizu točki ali celo dvema. Menim, da so znova v kritičnih trenutkih odločile naše izkušnje. Roko na srce bi si gostje zaslužili vsaj točko. Le kakšnih petnajst minut smo odigrali kot znamo".

Luka KLEMENČIČ (MRK Krka): "Škoda za poraz. Nismo si ga zaslužili. Odigrali smo zelo dobro tekmo in verjamem, da bomo s podobno igro ostali v ligi. V takem ritmu moramo nadaljevati prvenstvo in pridno trenirati še naprej. Rezultati in točke bodo prišli".

Statistika:
RK Jeruzalem Ormož: Balent, Zemljič, Bogadi 5, Šoštarič 1, Čudič 7 (7), Žuran 6, M. Hebar 6, Šulek 1, Kocbek 1, Niedorfer, Krabonja 1, Mesarič 3, Škrinjar.
MRK Krka: Nosan, Brajer, Radović, Bevec 4, Je. Avsec 4, Majstorović 6, Ja. Avsec 1, Irman 2, Pavlin, Plut, Klemenčič, Rašo, Lončar 6, Kukman 7, Windischer, Matko.
Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 7 (7), Krka 5 (2).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 8, Krka 12 minut.
Rdeča kartona: Prapotnik (41.), Matko (58.).