900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Tilen Finkšt tretji na Veliki nagradi Kranja

Piše: R. K.

Čas objave:
24.07.2022 22:12

54. Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna (UCI 1.2) je v ciljnem sprintu dobil Italijan v dresu ameriške ekipe Team Novo Nordisk, Andrea Peron. Drugi je bil Čeh Tomaš Barta (ATT Investments), na tretjem mestu pa je dirko končal najboljši Slovenec Tilen Finkšt (KK Adria Mobil), ki je tako osvojil tudi novih 25 točk za svetovno kolesarsko lestvico. Zmagovalec je prejel 40, drugouvrščeni pa 30 UCI točk.

Na štartu dirke je bilo 126 kolesarjev iz 13 držav, med njimi tudi zdesetkana ekipa Adrie Mobil s petimi kolesarji: Nikom Čemažarjem, Aljažem Jarcem, Kristijanom Korenom, Boštjanom Murnom in Tilnom Finkštom. Skoraj 160 km dolgo preizkušnjo so zaradi vročine zaznamovali zahtevni pogoji, vsi pobegi so bili do zaključka dirke nevtralizirani, tako da je o končnem zmagovalcu odločil ciljni večje skupine kolesarjev. Tilen Finkšt je še enkrat več pokazal, da se razvija v odličnega kolesarja, bil je najboljši Slovenec od sedemindvajsetih na dirki.

Nik Čemažar in Aljaž Jarc sta na 25. oz. 26. mestu v cilj prišla s tretjo skupino, ki je za najboljšimi zaostala 7 sekund, Kristijan Koren je bil 42. (+ 21 sek), Boštjan Murn pa 62. (+ 4:09 min).

Tilen Finkšt: »Prejšnji teden sem bil prost, tako da nisem vedel kakšne noge bom imel. Bili smo zdesetkani, samo pet nas je bilo v ekipi. Zaradi vročine je bila letos dirka še bolj zahtevna. V prvi polovici se je dogajalo to, kar smo pričakovali. Skok za skokom, veliko jih je iskalo možnost za pravi pobeg. V drugi polovici dirke pa so ušli štirje kolesarji, ki smo jih še pravočasno ujeli. V zaključku so fantje iz naše ekipe odlično opravili svoje delo, pod Jelenov klanec so me pripeljali v zelo dober položaj. V sprintu sem dal vse od sebe, kar je zadostovalo za tretje mesto in nove stopničke. Zadovoljen sem in menim, da je to lep rezultat.«