kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

tanja-postružnik-koren Njena.si

Ljubezen po domače: Na POP TV že imajo 11 novih ...

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Šport

Tilen Finkšt v Novi Gorici do novih stopničk

Piše: R.K.

Čas objave:
24.03.2023 08:02

25 letni Mozirčan v dresu Kolesarskega kluba Adria Mobil, Tilen Finkšt, ki mu v kolesarskih krogih pravijo tudi "Savinjska raketa", je na drugi dirki marčnega trojčka na slovenskih cestah v Novi Gorici ponovno stopil na zmagovalni oder. Za tretje mesto na VN Goriške in Vipavske doline je prejel tudi novih 25 UCI točk. Za zmagovalcem, Čehom Adamom Toupalikom, sta za drugouvršenim Italijanom Filippom Fiorellijem (Green Project - Bardiani CSF) zaostala 2 sekundi.

Čeh, ki je pred dirko sodil v ožji krog favoritov, je potrdil odlično formo na uvodu kolesarske sezone. Napadel je pri spustu z Rafuta in se odpeljal do zmage v središču Nove Gorice. Za njim je v cilj prišla skupina petih kolesarjev, ki so se pomerili za ostala mesta na odru za zmagovalce. Gal Glivar je bil 34. (+ 30 sek), Kristijan Koren 43. (+ 40 sek), Kristjan Hočevar 50. (+ 1:36 min) in Aljaž Turk ob svojem debiju med člani 82. (+ 4:40 min). Dimitar Jovanoski današnje preizkušnje ni končal.

Tilen Finkšt: "Za nami je težka dirka, tudi zaradi precej toplega vremena, na katerega telo še ni navajeno. Letelo je od starta do cilja, na koncu je bilo pet krogov čez "špičko" res zahtevnih. Na zadnjem vzponu smo imeli s fanti dobro pozicijo, a se je na vrhu skupina razbila, zmagovalec nam je kilometer pred ciljem ušel, zadaj pa smo sprintali za ostala mesta na stopničkah."

Tretje mesto Finkšta je tudi lepa napoved pred nedeljsko Veliko nagrado Adrie Mobil.