tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Tilen Belošević 3 Njena.si

Tilen že pred MasterChefom prava zvezda

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Šport

Tilnu Finkštu za 5. mesto na VN slovenske Istre novih 15 UCI točk

Piše: R.K.

Čas objave:
20.03.2023 08:40

9. VN SLOVENSKE ISTRE (156 km, UCI 1.2) se je razpletla tako, kot so napovedali poznavalci kolesarskega športa, s sprintom razredčene glavnine.

V Izoli se je prve zmage na UCI dirkah veselil Poljak Bartolomiej Proc (Santic - Wibatech), drugi je bil Italijan Alberto Bruttomesso (Cycling team Friuli ASD), tretji pa Slovenec Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic). Naš Tilen Finkšt je bil po precej kaotičnem sprintu, kjer je bil v sredini na začetku povsem zaprt, na koncu peti, za kar je prejel novih 15 UCI točk. Gal Glivar, ki se je po poškodbi kolena vrnil v kolesarsko karavano, je bil v času zmagovalca 17., Kristijan Koren je bil 43. (+ 7 sek), Kristjan Hočevar 58. ( + 22 sek), Boštjan Murn 73. (+ 3:09 min), Đorđe Đurič pa dirke ni končal.

Marko Kump, športni direktor ekipe:" Danes smo hoteli dirko narediti drugačno, kot je bila v preteklih letih. Na klancih so fantje napadali, saj smo želeli narediti selekcijo. Tudi v treh zaključnih krogih smo narekovali tempo, spredaj sta bila tako Boštjan Murn kot Kristjan Hočevar. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče. Tilen Finkšt je bil na začetku sprinta zaprt v sredini, moral je zamenjati smer in tako ni mogel razviti takšne hitrosti, kot je sposoben. Fantje so sicer dirko odpeljali zelo dobro, tako kot smo se dogovorili. Optimistično gledamo naprej."

To je bil uvod v sezono mednarodnih cestnih kolesarskih dirk v Sloveniji, že prihodnji teden sledita še dve zaminivi dirki. Najprej v četrtek, 23. marca, VN GORIŠKE IN VIPAVSKE DOLINE, v nedeljo, 26. marca, pa še naša VN ADRIE MOBIL. Tudi ti dve preizkušnji bo moč spremljati v neposrednih prenosih na MMC RTV SLO, ter na FB in Youtube live.