Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Šport Ljubljana

Tim Gajser v lovu na zmage

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
07.07.2015 06:55

Slovenski motokrosist Tim Gajser je odlično začel dolgo, vroče poletje.

Na vrhuncu sezone svetovnega prvenstva je mladi slovenski dirkač z nizom zmag v razredu MX2 že prišel prav pod vrh tega tekmovanja, do konca sezone pa ima še sedem priložnosti za nove zmage.

V nedeljo je na dirki v švedski Uddevalli vse potekalo po že znanem scenariju zadnjih tednov. V razredu MX2 je zmagal Gajser in tako že tretjič v nizu dirko končal na prvem mestu, skupno pa je to že četrta zmaga za SP v sezoni po nemškem Teutschenthalu in italijanskih Maggiori ter Pietramurati. Pravega počitka pa ne bo, že v nedeljo bodo Gajser in tekmeci v Latviji, kjer bo v Kegumsu nova dirka.

Začetek sezone ni bil povsem po njegovem okusu, tudi zaradi padcev in zdravniške prepovedi nastopa na eni dirki. Toda vse to je zdaj že pozabljeno, Gajser je zdaj padel v ritem zmag in nič ne kaže, da ga bo zapustil.

"Občutki so super. To je že četrta zmaga, vsi smo zelo zadovoljni. Motor je vse boljši, tudi sam se izboljšujem in z očetom veliko delava. Sezona gre vsekakor v pravo smer," pravi slovenski as na motokros motorju o odlični formi ob pravem času. "Na začetku sezone je bilo nekaj težav, v Katarju tudi z vizo, ko sem bil dva dni na letališču in nenaspan, na Tajskem dehidracija ... Začetek ni bil najboljši, ko pa sem prišel v Evropo, sem zmagal v Trentinu. In od takrat je šlo vse zelo navzgor. Bilo je nekaj slabih tekem, dejansko pa gre vse v pravo smer. Veliko smo spremenili na motorju, na menjalniku, kar je bila ideja mojega očeta, ki je pomagala na startih. Zdaj sem nenehno med pet v kvalifikacijah in to je velik plus," pravi o dosedanjem poteku sezone.

Za mladega slovenskega dirkača je dodatna spodbuda tudi konec šole, saj je z maturo končal obveznosti in se bo lahko povsem posvetil le motorju. "Zanesljivo to zelo pomaga. Ko si v šoli, nenehno razmišljaš o obveznostih, tudi na tekmah glava podzavestno še vedno študira. Zdaj pa bo to res bolj sproščeno, tako da grem lahko samo na progo in se posvetim samo temu," o šoli in popolnem posvečanju zgolj motorju pravi mladi Gajser.


Na zadnji dirki na Švedskem je bil prepričljiv. Za piko na i je morda manjkala le še popolna zmaga z uspehoma v obeh vožnjah, toda tudi z enim drugim mestom in eno zmago je bil zanesljivo boljši od tekmecev. "Trdo treniram, motivacija je, tudi sproščenost. Pritiska ni, mislim, da gre v pravo smer. Dobro se razumemo z ekipo, vse skupaj je dobra kombinacija in komaj čakam naslednjo tekmo," o nizu zmag in o tem, kako bi lahko to še nadgradil, pravi slovenski dirkač.

Zdaj je v SP na drugem mestu. Zaostanek za prvim Jeffreyjem Herlingsom je padel pod sto točk, tudi zaradi smole Nizozemca, ki je na zadnjih dveh dirkah dvakrat padel. Na prejšnji dirki v Nemčiji si je zlomil ključnico, a so ga z vijaki in ploščicami le sestavili in na Švedskem se je spet pojavil na startu, toda v Uddevali je po zmagi v prvi vožnji v drugi še enkrat padel in se poškodoval.

"Proge v zadnjem času niso dobro pripravljene. Vsi se pritožujemo, močno jih polivajo, tako da so na začetku v prvih krogih kot led. Tudi to je največ vplivalo na toliko poškodb na zadnjih tekmah. Upam, da bodo to spremenili," o padcih pravi Gajser in dodaja: "Jeffrey ima res smolo. Kot konkurent nikoli ne želiš nikomur, da bi se kaj takega zgodilo, tako da mu želim hitro okrevanje."

Motokrosisti so za zdaj odpeljali 11 dirk, na sporedu jih je še sedem. Skupno je v vodstvu s 423 točkami ostal Herlings kljub ničlam na zadnjih dirkah, Gajser se mu je na drugem mestu že precej približal, ima pa 345 točk. Tretji Švicar Valentin Guillod jih ima 335. "Zelo smo skupaj, samo Jeffrey ima nekaj prednosti. Bo še napeto, trudim se, da čim večkrat končam tekmo pred drugimi. S sproščenostjo pa tudi pridejo rezultati."

Naslednja postaja bo Kegums. Lani je tam na tekmi pokala narodov staknil poškodbo hrbtenice, vseeno pa se veseli letošnje tekme. "Res, na Kegums nimam najlepših spominov. Na pokalu narodov sem si zlomil hrbtenico, dejansko sem potem še vozil kvalifikacije s poškodbo in bil tretji. Proga pa mi leži, podlaga je bolj peščena in komaj čakam na dirko."