zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Garmisch-Partenkirchn

Tina tokrat četrta, vodi v superveleslalomskem seštevku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2013 13:52

Avstrijka Anna Fenninger je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu. Drugo mesto je osvojila Nemka Maria Höfl-Riesch, tretja pa je bila Američanka Julia Mancuso. Najboljša Slovenka Tina Maze je bila četrta.

Nemški Garmisch-Partenkirchen je gostil še tretjo žensko tekmo svetovnega pokala. Na sporedu je bil še en superveleslalom, na katerem pa so tokrat nastopile tri slovenske smučarke. Startno številko 3 je nosila Ilka Štuhec, številko 48 Vanja Brodnik, v elitni sedmerici smučark pa je s številko 17 seveda nastopila tudi neverjetna Tina Maze, ki je včeraj z zmago na smuku presegla magično mejo 2000. točk svetovnega pokala.

Tudi tokrat je bila najboljša smučarka sveta zelo blizu uvrstitvi na zmagovalni oder, na koncu pa je bila od njega oddaljena le dve desetinki sekunde. Tina je nastopila v času vodstva Američanke Julie Mancuso in na začetku za njo nekoliko zaostajala.

Predvsem v srednjem delu je nato pokazala odlično smučanje in začela loviti Američanko, a ob prihodu v cilj zaostala. Za tem je domačinka Hoefl-Riescheva prevzela vodstvo, a ga morala kmalu predati Avstrijki Anni Fenninger. Naša smučarke je na koncu tako zasedla četrto mesto in na račun vpisala novih 45 točk.


Ostalima dvema Slovenkama ni uspelo priti do točk. Ilka je namreč zasedla 31. mesto in za točko zaostala 13 stotink, medtem ko je Vanja odstopila.

Boj za naslov najboljše superveleslalomistke tako še vedno ostaja odprt. Mazejeva zaseda prvo mesto s 420. točkami, druga pa je Mancusova, ki jih ima 365. Do odločitev o prejemnici malega kristalnega globusa bo tako prišlo na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju.