Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Šport Antwerpen

Tour de France 2015: 3. etapa Rodriguezu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.07.2015 20:53

V današnji tretji etapi kolesarske dirke po Franciji je po 100 kilometrih prišlo do množičnega padca pri visoki hitrosti, zaradi poškodb pa je 102. Španec Joaquim Rodriguez (Katjuša) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Franciji. Na etapi, ki je kolesarje vodila 159 km po Belgiji od Antwerpna do Huya, je v zaključnem vzponu premagal Chrisa Frooma (Sky). Britanec je zaradi bonifikacij prevzel rumeno majico vodilnega.

Tretji je ciljno črto s štirimi sekundami zaostanka prečkal Francoz Alexis Vuillermoz (AG2R).

Etapo je zaznamoval tudi hud padec na stotih kilometrih, ki je zahteval tri odstope. Tudi vodilni po dveh etapah Švicar Fabian Cancellara je bil med tistimi, ki so grdo padli, a se je pozneje s precejšnjim zaostankom vendarle priključil tekmecem, toda brez možnosti za branjenje majice.

Direktor dirke Christian Prudhomme je zaradi množičnega padca tudi prekinil dirko, saj so morali v zdravniških ekipah oskrbeti veliko poškodovanih. Najslabše se je končalo za povzročitelja padca Francoza Williama Bonneta, konec dirke pa je tudi za Avstralca Simona Gerransa in Nizozemca Toma Dumoulina.

Froome ima v skupnem seštevku sekundo prednosti pred Nemcem Tonyjem Martinom (Etixx) in bo nosil rumeno majico na četrti etapi, ko bodo kolesarji po 223 km od Serainga do Cambraia prišli v domovino dirke po Franciji. Za njima je tretji Američan Tejay van Garderen (BMC) s 13 sekundami zaostanka. Španec Alberto Contador je osmi.

Sanj o Elizejskih poljanah je konec za Nizozemca Toma Dumoulina, Francoza Williama Bonneta, Rusa Dmitrija Kozončuka, Južnoafričana Daryla Impeyja in Avstralca Simona Gerransa.

Od peterice je bil v skupni razvrstitvi pred današnjo etapo najvišje Dumoulin na tretjem mestu in z belo majico najboljšega mladega kolesarja. Nizozemec si je ob padcu izpahnil ramo.

Kozončuk je po padcu in zdravniški oskrbi nadaljeval, vendar po nekaj kilometrih obupal. Impey je prišel do cilja na 183. mestu, po koncu etapa pa sporočil, da ima zlomljeno ključnico in je Toura zanj konec.

Na ravninskem delu, kjer je glavnina dosegla visoko hitrost, je napako naredil kolesar ekipe FDJ Bonnet, ki se je zataknil v Warrena Barguila. Trdo je pristal na cestišču, potem pa je padec sprožil verižno reakcijo.

Kolesarji so padali eden čez drugega, se kotalili po cesti in travi ob njej, nevarno blizu pa je bil tudi steber cestne svetilke. Ko se je najbolj dramatično dogajanje umirilo, so v karavani lahko dobesedno šteli poškodovane. Najslabše jo je odnesel prav Francoz, ki so ga kot najbolj okrvavljenega in obtolčenega oskrbeli zdravniki in mu tudi nadeli opornico za vrat. Simon Gerrans si je zlomil zapestje.