mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Koebenhavn

Trebanjci predčasno končali evropsko sezono

Piše: STA

Čas objave:
06.09.2021 09:38

Rokometaši trebanjskega Trima so na povratni tekmi 1. kvalifikacijskega kroga EHF Lige zabeležili poraz proti danskemu TTH Holstebru in z minimalno skupno razliko (60:59) predčasno izpadli iz evropskih bojev za letošnjo sezono. Odslej celoten fokus usmerjajo v domače prvenstvo.

Rokometaši trebanjskega Trima niso unovčili kapitala s prve tekme proti tekmecem iz Holstebroja. Po domači zmagi pred tednom dni z 31:25 so na povratni tekmi v Hamletovi deželi izgubili z 28:35 in končali svojo evropsko pot v tej sezoni. 

Izbranci trebanjskega trenerja Uroša Zormana so po zmedenem uvodu in zaostanku 1:4 le strnili svoje vrste in po dveh golih Gala Cirarja in enega Tošeta Ončeva v osmi minuti izenačili na 4:4. Do 18. minute so bili povsem enakovredni gostiteljem, po zaostanku 8:9 pa so povsem popustili. V njihovi igri je začelo kapljati in curljati na vse strani. Vse to so pridoma izkoristili telesno močni Danci in že v 25. minuti, ko so povedli s 14:8, nevtralizirali zaostanek šestih golov s prve tekme pred tednom dni na Dolenjskem, do konca prvega polčasa pa je primanjkljaj slovenskih podprvakov že narasel na sedem zadetkov (9:16).



Trebanjska zasedba v drugi polovici dvoboja ni našla ustreznega orožja za igro Holstebroja. V prvih petih minutah drugega polčasa je resda naredila delni izid 4:1 in se približala na štiri gole (13:17), nato pa znova občutila moč danske zasedbe, ki si je priigrala še devet golov prednosti (29:20, 30:21 in 31:22).

A Dolenjci niso vrgli puške v koruzo, po dveh golih Mihajla Rajkovića in enega Gregorja Potočnika so se v 56. minuti približali na šest golov (26:32), izid za napredovanje pa so imeli tudi minuto kasneje po golu Uroša Udoviča (27:33). V prelomnih trenutkih dvoboja so Danci znova zaigrali preudarno ter povedli s 35:27 in končali trebanjsko pot na mednarodni sceni.