Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Trebnje, Novo mesto

Trebanjci premagali Sevničane, danes ostale tekme

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2015 07:24

Rokometaši Trimo Trebnjega so v 6. krogu 1. NLB Leasing lige premagali Sevnico s 27:23. Ostale tekme 6. kroga bodo danes, rokometaši Krke gredo na gostovanje v Slovenj Gradec, rokometaši Dobove v Škofjo Loko, Ribničani pa v Koper. Vse tekme bodo ob 19. uri.

Trimo Trebnje - Sevnica 27:23 (18:9)
Rokometaši Trimo Trebnjega so v 6. krogu 1. NLB Leasing lige premagali Sevnico s 27:23 (18:9).

* Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Brecelj, Palačković.
* Trimo Trebnje: Djudjević 5, Florjančič 12 (6), Skol, Kotar 5 (1), Sušin, Željko, Udovič 2, Sašek 1, Pernovšek, M. Grandovec, Mlakar, T. Grandovec 2, Mikec, Brana, Urbič.
* Sevnica: Leben, Ranevski 5, Dražetič 4, Gorenjak 6, Brečko 4 (4), Ž. Krnc 1, Zagode, Praznik, Brglez, Mrgole, J. Krnc, Kuhar, Grušovnik, Brilej, Bezgovšek 3, Kolman.
* Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 8 (7), Sevnica 5 (4).
* Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Sevnica 6.

Trebanjci so vpisali novo pričakovano prvenstveno zmago. Gostitelji so že v uvodu hitro ušli na štiri gole razlike, nato pa razliko povišali celo na 16:7 in vsem v dvorani je bilo jasno, da bo zmaga tokrat ostala doma.

V drugem delu je sledil pravi preobrat in vroča končnica, saj so se gosti nepričakovano približali na 23:24, domači pa so strnili svoje vrste v obrambi in poiskali primerne rešitve v napadu, s katerimi so zanesljivo vknjižili nov uspeh.

V naslednjem krogu Trebanjce čaka težko gostovanje v Velenju, Sevnica pa bo v dvoboju s Slovenj Gradcem na domačem igrišču napadala novi prvenstveni točki.

Danes ostale tekme 6.kroga bodo danes
19.00 Koper 2013 - Riko Ribnica
19.00 Slovenj Gradec 2013 - Krka
20.00 Urbanscape Loka - Dobova

Krkaši ta vikend na Koroško
Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka danes odhajajo na Koroško, kjer jih v 6. krogu državnega prvenstva čaka neugodna ekipa iz Slovenj Gradca. Novomeščani so z zmago v prejšnjem krogu nedvomno dobili nov zagon, kljub temu pa se zavedajo, da so Korošci, ki so trenutno prikovani na dnu prvenstvene lestvice, sila žilav nasprotnik.

Benjamin Zbičajnik, igralec RK Slovenj Gradec 2011: " Res je, da smo sezono slabo začeli, a se ne bomo kar tako predali. Na Krko se pripravljamo enako, kot na vse druge ekipe, pozorno si pogledamo kaseto in šibke točke nasprotnika, potem pa na treningih poskušamo narediti taktično zamisel na način, da presenetimo nasprotnika. Se pa zavedamo, da je rokomet timski šport in če sta dva ali trije igralci z glavami na tekmi odsotni, se to še kako pozna v igri in pri končnem rezultatu. Seveda znamo odigrati močno in čvrsto obrambo in če dodamo še nekaj hitrih proti napadov, smo lahko zelo neugoden nasprotnik. Računamo na zmago in veliko podporo s tribun".

David Didovič, igralec MRK KRKA: " Zmaga nad Trebnjem nas zagotovo ni ponesla v višave. Vsi se zavedamo, da prihajajo tekme, na katerih bomo morali ponovno pokazati, iz kakšnega testa smo in tako nabrati čim več točk. Vemo tudi, da smo trenutno na lestvici zelo izenačeni ter bo zato borba potekala prav za vsako točko. V Slovenj Gradcu nas tako brez dvoma čaka pravi spektakel in zelo napeta tekma. Fantje so mladi in borbeni, prav tako, kot mi. Bo pa zagotovo na njih dodaten pritisk zaradi domačega terena in polnih tribun. Se pa tekme seveda zelo veselimo in si želimo za nas ugoden razplet ".
Tekma bo danes ob 19. uri v športni dvorani Slovenj Gradec.

Ribničani po točke v Koper
»Komaj čakamo na tekmo, saj igrati proti tako močnemu nasprotniku, pred polno dvorano, je užitek za vsakega športnika,« je pred današnjim gostovanjem v Kopru dejal trener Riko Ribnice Robert Beguš.

Ribničani so po tesnem porazu v Trebnjem dobesedno zmleli Slovenj Gradec, ki ni bil tako močen kot lani. Igra Ribničanov je bila sicer trda v obrambi, enako tudi v napadu. A Beguš pred Koprom, presenečenjem dosedanjega prvenstva, poudarja, da je izjemno težko priti do zmage, a z veliko borbenostjo in izkušnjami je ta zelo blizu, se strinja tudi kapetan in najboljši strelec proti Slovenj Gradcu Blaž Nosan.

LESTVICA 1. NLB LEASING LIGE
1.  RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO   10
2.  RK GORENJE VELENJE                 10
3.  RD KOPER 2013                                8
4.  RK JERUZALEM ORMOŽ                 8
5.  RD RIKO RIBNICA                              6
6.  RD URBANSCAPE LOKA                  5
7.  MRK KRKA                                          5
8.  RK TRIMO TREBNJE                         4
9.  RK MARIBOR BRANIK                       3
10. MRD DOBOVA                                   3
11. RD ISTRABENZ PLINI IZOLA           3
12. RK SEVNICA                                       2
13. RD SLOVAN                                        1
14. RK SLOVENJ GRADEC 2011           1


Robert Beguš pred tekmo


Blaž Nosan pred tekmo