mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Trebnje

Trebanjski levi naskakujejo drugi krog v evropski ligi

Piše: STA

Čas objave:
02.09.2022 13:51

Prva tekma uvodnega kroga evropske lige med rokometaši trebanjskega Trima in švedskega Kristianstada se je pred slabim tednom v Skandinaviji končala z neodločenim izidom 33:33. Končna odločitev o zmagovalcu bo padla v soboto, povratni slovensko-švedski obračun se bo v Trebnjem pričel ob 19. uri.

Izbranci Uroša Zormana so na prvi tekmi prikazali številne obraze. V prvem polčasu so imeli vse vajeti igre v svojih rokah in si priigrali že devet golov prednosti (18:9), a so v drugi polovici tekme močno popustili. Padla jim je tudi zbranost, zastreljali so tudi tri od štirih sedemmetrovk, kar so gostitelji izkoristili in uprizorili prvovrsten preobrat, na koncu pa si priigrali aktiven izid.

Primarna naloga trebanjskih levov na sobotnem povratnem dvoboju pred domačimi gledalci proti trdoživim in nepopustljivim Švedom bo obdržati zbranost skozi celotno tekmo ter preprečiti silovita nihanja v svoji igri.



"Na prvi tekmi v Kristianstadu smo sredi drugega polčasa padli v 10-minutno krizo, gostitelji pa so izkoristili zadrego mojih varovancev. Pred nami je povratna tekma pred našimi privrženci, na njej se bomo borili do zadnjega diha in naredili vse, da se prebijemo v naslednji krog," je po današnjem dopoldanskem treningu dejal Zorman.

Trebanjska ekipa je edina slovenska v evropski ligi, po moči drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini. Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo nastopili v skupinskem delu lige prvakov, velenjskega Gorenja, Slovenj Gradca in Rika Ribnice pa v evropskem pokalu.