Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Trebanjski levi premagali Celjane

Piše: RK Trimo Trebnje

Čas objave:
09.05.2021 11:18

Rokometaši trebanjskega Trima so na današnji zaostali tekmi 18. kroga premagali Celje Pivovarno Laško s 25:24 (14:10).

Rokometaši trebanjskega Trima so z vrhunsko borbo prišli do zelo pomembne zmage z izidom 25:24 (14:10). Moštvo je pustilo srce na igrišču ter zasluženo slavilo novi dve točki.

Trebanjski levi so v tekmo krenili visoko motivirani. Že takoj so pokazali, da ne bodo lahek zalogaj. V uvodnih minutah so narekovali tempo igre s prednostjo do dveh zadetkov. Nato je sledil petminutni mrk brez doseženega gola, ki je Celjane pripeljal do vodstva s 6:8. Domačini so hitro odgovorili nazaj ter z borbeno igro ter zaustavljenim strelom Tomića vrnili prednost na 11:8. Od 22. minute dalje so Pivovarji igrali brez Vida Poteka, ki je po hudem prekršku nad Markom Kotarjem prejel rdeči karton. Domača četa je še naprej ohranjala igro v svojih rokah ter ob odmoru vodila 14:10.


V drugem delu so bili trebanjski rokometaši odločeni pustiti srce na igrišču in še naprej voditi tempo aktualnim državnim prvakom. V začetku zadnjih petnajstih minut je celjsko moštvo izkoristilo nekaj tehničnih napak ter poskušalo priti prednosti. To je Celjanom tudi uspelo, a trebanjski levi so še naprej trdo garali v končnici ter si priigrali pomembno zmago z izidom 25:24.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje: "Kapo dol fantom za borbo. Pokazali so karakter in pustili srce na igrišču in zasluženo zmagali. Ni predaje, že v sredo je na sporedu nova tekma proti novomeški Krki."

David Razgor, igralec RK Celje Pivovarna Laško: "Po zaostanku v prvem polčasu smo v drugem polčasu prikazali boljšo igro, se vrnili v igro, imeli možnost za zmago, a na koncu potegnili krajšo. Vendar sedaj ni čas za obupovanje, že v sredo nas čaka tekma sezone in verjamem, ki jo moramo zmagati, čeprav nas je vse manj, a bomo zdržali."