Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Trebnje

Trebanjski levi tudi uradno državni podprvaki

Piše: STA

Čas objave:
30.05.2021 08:24

Rokometaši trebanjskega Trima so na včerajšnji tekmi zadnjega kroga lige NLB premagali Dobovo z 31:25 (14:14).

Trebanjci so v tej sezoni dosegli najboljšo uvrstitev v državnem prvenstvu. Po petih tretjih mestih v sezonah 1997/98, 1998/99, 1990/2000, 2008/09 in 2019/20 so prvič v zgodovini kluba osvojili drugo mesto. Pred njimi so bili le Velenjčani, za njimi pa v minulih letih "mogočni", v tej pa bledi Celjani.

Posavci, ki so v minuli sezoni presegli svoje načrte in zasedli sijajno peto mesto, so imeli v tej sezoni malce nižje tekmovalne cilje, za njih pa je najbolj pomembno, da so zadržali prvoligaški status.

V prvem polčasu se je na Dolenjskem odvijal izenačen in enakovreden boj, druga polovica tekme pa je minila v absolutni prevladi izbrancev domačega trenerja Uroša Zormana. V 46. minuti so si priigrali osem golov prednosti (25:17) in jasno je bilo, da bo zmaga ostala v Trebnjem.



V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Gal Cirar s sedmimi in Mihajlo Radojković s petimi goli, v gostujoči pa Adam Seferović s petimi in Dean Šešić s štirimi zadetki.

Trener Uroš Zorman: "Izjemno sem ponosen na igralce in celoten strokovni štab, ki je v tej sezoni dihal kot eno in verjel, da nam lahko uspe. Naslov državnega podprvaka, ki je največji uspeh v zgodovini kluba, je rezultat dobrega dela v tej sezoni."


Po koncu sezone se od trebanjskega dresa poslavlja šesterica igralcev. Igralsko pot bodo drugje nadaljevali vratar Aleksandar Tomić, levokrilni igralec Darko Cingesar, organizator igre Leon Rašo, levi zunanji Dino Hamidović ter levoroka Ozgur Sarak in letos posojeni član Dobove – Dean Šešić.