Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Ljubljana

Trije Kopitarji bodo v Tivoliju

Piše: Radio Krka/MMC

Čas objave:
06.11.2012 20:23

Na pripravljalnem turnirju v Ljubljani, kjer bodo poleg Slovenije nastopile še Avstrija, Italija in Francija, bo med "risi" po štirih letih zaigral tudi najboljši slovenski hokejist.

A osvajalec Stanleyjevega pokala, ki zaradi spora med igralskim sindikatom in lastniki moštev še ne more braniti naslova, bo v Tivoliju zaigral ob boku še dveh Kopitarjev: tukaj je seveda oče Matjaž v selektorski vlogi in mlajši brat Gašper, ki bo dočakal krst v članski reprezentanci.

Postava Slovenije, kot se uigrava na Bledu

Napadalne trojke:

Tičar - Jeglič - Sabolič;
Muršak - Rodman - Urbas;
G. Kopitar - A. Kopitar - E. Pance;
Ropret - Pajič - Ž. Pance

Branilski pari:

Robar - Gregorc
Kranjc - Pretnar
Tavželj - Pavlin
Cvetek - Kovčevič


Vratarji:

Kristan - Hočevar - Gračnar

Obujeni spomini na lastni debi


Brata Kopitar trenutno igrata na Švedskem, kjer sta pri drugoligašu Mori uresničila družinske sanje, da zaigrata skupaj v klubu, kjer sta večino časa tudi soigralca v napadu. "Z Gašperjem že dober mesec igrava skupaj na Švedskem. Zanj bo to posebna izkušnja, spomnim se, kako je bilo zame prvič, ko so me poklicali v člansko reprezentanco," je o tej temi dejal starejši izmed bratov Kopitar.

Junija je vsa Slovenija trepetala za Los Angeles, ljubitelji hokeja so vstajali sredi noči, da so si ogledali nepozabne finalne tekme Stanleyjevega pokala, ki so na koncu prinesle srečen razplet za Kopitarja in njegove soigralce. A ti časi se zdaj zdijo zelo oddaljeni. Namesto da bi kot branilec naslova v začetku oktobra začel novo sezono, je Kopitar v začetku novembra v Sloveniji, kjer bo soigralcem v reprezentanci pomagal na turnirju.

Z nekaterimi prvič skupaj na ledu

Takšne priložnosti so zanj zelo redke, saj je zaradi obveznosti v klubu nazadnje igral za Slovenijo na SP elitne skupine leta 2008 v Halifaxu. Tudi zato je ta teden zanj nekaj posebnega. "Po pravici povedano je prisotne nekaj treme. Na nek način se počutim kot novinec. Lepo je spet videti fante, ekipa pa se je kar precej spremenila. Nekaj mladih sploh še nisem videl igrati v živo. To bo tudi zame lepa izkušnja in upam, da se bo vse izteklo po naših željah," je o reprezentančnem izzivu dejal 25-letni Hrušičan.

Turnir uganka tudi za "Kopija"

Tudi tekmeci v Ljubljani so zanj uganka, saj ga dolgo ni bilo "na sceni", vseeno pa meni, da Slovence čakajo tradicionalni tekmeci približno enake kakovosti: "Karkoli bi rekel o nasprotnikih, bi bil mogoče krivičen. A to so standardni nasprotniki, z Avstrijci smo zmerom z ramo ob rami na SP in nenazadnje v kvalifikacijah za OI, z Italijani že nekaj časa nismo igrali, vsaj kolikor se spomnim, s Francozi pa niti ne igramo tako pogosto. Tako da bo ta ekipa tudi dobrodošla za naše fante."

Iz Los Angelesa v majhno, zaspano Moro

A v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega tudi v "lockoutu". Anže Kopitar se je tako vrnil na Švedsko, mimogrede obudil in izpopolnil znanje švedščine, predvsem pa ugotovil, da je Mora bistveno drugačna od Los Angelesa ...

"Los Angeles je res malo drugačen kot Mora ... Približno sem vedel, kakšno je mesto, pozanimal sem se pri igralcih iz Švedske. Mesto je majhno, ni kaj dosti početi, ob štirih je že tema. Vedel sem, v kaj se podajam, a zame je bil prvi cilj, da lahko igrava skupaj z Gašperjem."

Kakšnih posebnih težav s preveliko prepoznavnostjo pa tudi nima, čeprav se v majhnem mestu ne more izogniti stikom z navijači, nenazadnje so ti za njegov prihod tudi zbirali sredstva, da je klub lahko plačal zavarovalnino.

Kralji raztepeni po vsej Evropi in Ameriki

Zmagovita zasedba Los Angelesa se je začasno razpršila po drugih tekmovanjih, še nekaj njegovih soigralcev je našlo zatočišče v Evropi, Kopitar pa je priznal, da nimajo tako pogostih stikov, kot bi jih imeli pri matičnem klubu: "Točnega podatka nimam. Martinez je šel na Finsko, Brown je podpisal za Zürich ... Nismo tako pogosto v stikih, kakšno sporočilo sem ter tja, ne slišimo pa se vsak dan."