oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Ljubljana, Nm, Šentjur

Trije predstavniki z dopisom na ligo ABA

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2016 19:53

Vsi trije slovenski predstavniki v jadranski ligi so v sodelovanju s košarkarsko zvezo na naslov lige ABA danes poslali dopis o problematiki zagotavljanja regularnosti tekmovanja in z njim povezane pritiske posameznih klubov in celo nacionalnih zvez.

Dopis objavljamo v celoti.


Spoštovani g. Bokan,
Spoštovani g. Novosel,
Spoštovani g. Čabarkapa!

KK Krka, KK Tajfun in KK Union Olimpija, slovenski udeleženci te sezone ABA lige, so KZS predstavili aktualno problematiko zagotavljanja regularnosti tekmovanja ter s tem povezane pritiske posameznih klubov in celo nacionalnih zvez na sojenje v minulih kolih, predvsem pa pri nadaljevanju tekmovanja, ko se bo odločalo tako o mestih, ki vodijo v evropska tekmvoanja, kot tudi o obstanku v ligi. KZS so klubi opozorili tudi na presenetljiv skupen dopis Košarkarske zveze Srbije in srbskih klubov, udeležencev lige ABA, ki so ga poslali vodstvu lige in, ki je dostopen tudi v medijih.

Glede na vsebino citiranega dopisa srbske zveze in srbskih klubov ter ob upoštevanju objektivnega stanja v ABA ligi, smo KZS in slovenski klubi, udeleženci lige ABA, oblikovali nekatera skupna stališča o omenjeni problematiki, o kateri bo očitno tekla tudi razprava na prihajajoči skupščini ABA, 15. januarja, v Beogradu.

S tem dopisom želimo sporočiti naslednje:

- KZS in slovenski klubi, udeleženci ABA lige, podpirajo vsako razpravo, ki je usmerjena v ohranjanje in zagotavljanje regularnosti tekmovanja oziroma nadaljevanja tekmovanja. V tem okviru je zlasti pomembno tudi pošteno in objektivno sojenje.

- Pri tem KZS in slovenski klubi, udeleženci ABA lige, poudarjamo pomembnost poštenega sojenja in enakih kriterijev za vse klube, ne glede na to, iz katere države ali mesta prihajajo.

- KZS in slovenski klubi, udeleženci ABA lige, nasprotujejo vsakršnemu izvajanju pritiska na odgovorne osebe za delegiranje in sojenje, torej na komisarja, delegate in sodnike. Ocenjujemo, da pritiski posameznih klubov in/ali celo nacionalnih zvez otežujejo ali pa celo onemogočajo neodvisno in objektivno delo omenjenih oseb, ki je ključno pri zagotavljanju regularnosti tekmovanja.

V želji, da bi košarka v skladu z načeli fair playa in zdravega športnega duha še naprej združevala in ne razdvajala države, klube in zveze ter nenazadnje vse pristaše košarke v naši regiji, vam želimo mirno, konstruktivno in uspešno izvedbo prihajajoče skupščine ter apeliramo na modrost, korektnost in objektivnost vodilnih ljudi ABA lige, ki naj zagotavlja enakopravno obravnavanje vseh klubov, ki tekmujejo v letošnjem tekmovanju, ne glede na to, iz katere države prihajajo.

S spoštovanjem,

Brane Kastelec, predsednik KK Krka

Matej Erjevec, predsednik KZS

Jani Möderndorfer, predsednik KK Union Olimpija

Iztok Špan, predsednik KK Tajfun