mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Grosuplje/Novo mesto

FOTO: Troti dobili dolenjski derbi

Piše: KK Troti, J.L.

Čas objave:
11.03.2019 21:27

Na sobotni tekmi 2. slovenske košarkarske lige med ekipama Grosupljega in Trotov, so srečanje v ŠD Brinje, z izidom 96:80 dobili Novomeščani, ki trenutno zasedajo 7. mesto v 2. SKL.

DSC00888.jpg
Troti zadeli 17 trojk in dobili dolenjski derbi
Foto: KK Troti/Miha Turk

Strelci za Trote: Krivec 26 (12 asistenc), Derlink 16 (6 skokov), Mežan (5 skokov in 5 asistenc) in Verbič po 15, Gorenc 9, Vidrih in Mervar po 6, Brežnjak 3, Šteblaj, Lopatič.

DSC00831.jpg
Troti zadeli 17 trojk in dobili dolenjski derbi
Foto: KK Troti/Miha Turk

Sobotno gostovanje članske ekipe Trotov je bilo sila pomembno, saj je do konca rednega dela sezone 2. SKL ostalo zgolj še nekaj tekem, boj za uvrstitev na eno izmed prvih osmih mest, ki zagotavljajo četrtfinale, pa je še povsem odprt. Grosupeljski košarkarji, ki so že dalj časa obsojeni na ligo za obstanek, pa bi si z zmago nad dolenjskimi rivali priigrali boljše izhodišče pred dodatnimi šestimi tekmami. Čeprav je bil vložek tekme zelo velik, trener Luka Mittag pa ni mogel računati na pomoč najboljših strelec v tej sezoni Črta Ristića in Domna Janca, so Troti na parket stopili odločno in povedli po polaganju Martina Mežana. V prvem polčasu sta bili ekipi ves čas skupaj, najvišja prednost rumenih je znašala šest točk, kapetan Krivec pa je že do glavnega odmora na svoj račun vpisal 12 točk in 9 asistenc.

DSC01216.jpg
Troti zadeli 17 trojk in dobili dolenjski derbi
Foto: KK Troti/Miha Turk

Tekma se je prelomila na začetku drugega polčasa, ko so gostje iz Novega mesta prvič prišli do dvomestne prednosti. Delni izid 11:0 je Trotom zagotovil 12 točk naskoka, do konca tretjega dela tekme pa je bila ta prednost višja še za točko. V zadnjih desetih minutah so rumeni suvereno zadržali oziroma še povišali svojo prednost, ob koncu srečanja je na
semaforju pisalo 96:80.

Novomeščani so ob 53-odstotnem metu zadeli kar 17 trojk (Krivec 5, Verbič, Mežan in Gorenc po 3, Vidrih 2, Brežnjak 1), zgolj za en zadet met izza črte 6,75 so zaostali za rekordom sezone, ki ga ima v rokah celjski drugoligaš. Kapetan Bojan Krivec je postavil še en mejnik in postal prvi Trot z "uradnim" (v 3. in 4. SKL se ne beleži podrobne statistike) dvojnim dvojčkom. Dosegel je 26 točk, ob tem pa še podelil 12 asistenc. Položaj Trotov na lestvici se tudi po pestrem sobotnem dogajanju pod koši 2. SKL ni spremenil.

Troti vabijo na zadnjo domačo tekmo
Troti zadeli 17 trojk in dobili dolenjski derbi
Foto: KK Troti/Miha Turk

Novomeščani zasedajo 7. mesto, pred devetouvrščenim LTH Castings in deseto Plamo pur imajo Troti dve zmagi naskoka, vendar pa morata omenjeni ekipi še odigrati zaostalo medsebojno srečanje 18. kola. Varovance Luke Mittaga čakata še dve srečanji, naslednje bo na sporedu že v soboto, na Livadi.  Srečanje 21. kola 2. SKL, bo na sporedu v soboto, 16. marca, ob 18. uri. Troti se bodo na zadnjem domačem srečanju rednega dela sezone pomerili z ekipo Mesarije Prunk iz Sežane, ki trenutno zaseda drugo mesto v ligi in je eden od pretendentov za uvrstitev v elitno slovensko košarkarsko tekmovanje Ligo Nova KBM.