državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport

Troti sezono presežkov zaključili v polfinalu

Piše: R.K.

Čas objave:
31.05.2021 16:43

Članski zasedbi KK Troti ni uspel veliki met in uvrstitev v finale. Na odločilni polfinalni tekmi so zmago slavili gostje iz Postojne, ki so bili boljši z 62:59.

Srečanje v Športnem centru Livada se je začelo povsem po željah domačih, ki so dosegli prvih osem točk, po prvih desetih minutah pa vodili za 12. V drugi četrtini pa se je začela poznati kratka klop Trotov, ki so v primerjavi s prejšnjimi tekmami pogrešali Ristića, Mežana in Reberšaka. Notranjci so drugi in tretji del tekme zanesljivo dobili ter na zadnji dvominutni odmor odšli s prednostjo osmih točk. Šest minut pred koncem so gostje vodili že za deset, Troti pa so na to odgovorili z delnim izidom 8:0. Po tem ko je Erčulj zadel le en prosti met, je nešportno osebno napako v napadu Radanoviča kaznoval Abram, ki je Trote približal zgolj na točko zaostanka. Borse je bil za Postojnčane dvakrat uspešen s črte prostih metov, Trotom pa podaljška ni uspelo izsiliti.

Še tretje tekmo zapored je bil pri gostih najboljši strelec Jordan Rojko, ki se je zaustavil pri 20 točkah. Pod obema košema je kraljeval domači kapetan Smiljan Pavić, ki je ob 17 točkah ujel še 15 odbitih žog ter v statistiko vpisal nov dvojni dvojček. Dvomestna sta bila še Klobučar (13) in Prus (11).

Za mladim novomeškim kolektivom je nedvomna najuspešnejša sezona v drugoligaški druščini in za prihodnost košarke na Livadi se ne gre bati. Na šestnajstih tekmah so Novomeščani zmagali kar trinajstkrat in redni del sklenili na prvem mestu. V četrtfinalu so z dvema zmagama odpravili AKK Branik, nato pa naleteli na Postojnčane, ki so jim preprečili uvrstitev v veliki finale. 

Nejc Župevec, predsednik KK Troti: »Sezona, ne glede na vse posebnosti in organizacijske “vijuge”, je zelo uspešna. Utrdili smo naše poslanstvo in okrepili našo košarkarsko znamko. Jasno je, da smo Troti sredina, ki mladim košarkarjem omogoča vrhunski razvoj. Strokovna ekipa kluba vrhunsko dela in napredek mladih je letos bil izjemen. Načrtno delamo in naši nastopi letos so bili za vse podpornike in nekatere dvomljivce pravo ogledalo naše predanosti in kakovosti. Čestitke vsem v klubu, ob tem tudi velik hvala vsem prostovoljcem, ki pomagajo pri izvedbi programa kluba. In seveda, že načrtujemo in gradimo za naslednji korak navzgor.«

Nejc Kobal, glavni trener KK Troti: »Čestitke Postojni za uvrstitev v finale 2. SKL, ob tem pa tudi čestitke moji ekipi za delo skozi celotno sezono. Naporen ritem tekem v zadnjih parih tednih je terjal svoj davek, tako da smo zadnje tekme dočakali zdesetkani, kljub temu imeli priložnosti za prelomiti tekmo, a je Postojna na koncu zasluženo zmagala. Čaka nas nekaj dni počitka, nato pa usmerjeni v novo sezono že nadaljujemo z delom. Hvala mojemu strokovnemu štabu ter organizaciji kluba za podporo skozi celotno sezoni, verjamem, da gre na takšen način pot Trotov še navzgor.