nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Jerez

Tudi uradno Lorenzo k Ducatiju

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.04.2016 17:18

Začetek letošnje sezone v svetovnem prvenstvu v motociklizmu je bil zanimiv in razgiban, pa ne le na stezah. V zakulisju se je že nekaj časa kuhal prestop enega od velikanov tega športa, namigovanja pa so danes dobila uradno potrditev: svetovni prvak Jorge Lorenzo se bo preselil k Ducatiju. Z italijanskim moštvom je sklenil dveletno pogodbo.

Že na začetku sezone je zakulisje razreda motoGP razburkala novica, da so pri Ducatiju ponudili Lorenzu takšno pogodbo, da je preprosto ni mogel zavrniti. Namig v smer, da se poslavlja od Yamahe, je bil tudi podpis nove pogodbe med ekipo in njegovim moštvenim sotekmovalcem Valentinom Rossijem, medtem ko Španec sodelovanja ni podaljšal.

Danes je Ducati uradno sporočil, da so se z Jorgejem Lorenzom dogovorili za sodelovanje v letih 2017 in 2018. Za Španca bo to velik korak in sprememba v karieri, saj je vseh devet let v SP, ko je osvojil tri naslove prvaka motoGP, vozil na motociklih znamke Yamaha.

Ducati upa, da bo sprememba pri vozniški zasedbi prinesla prvi naslov prvaka po letu 2007, ko je slavil Casey Stoner. Pred njim je nekaj podobnega že poskušal narediti njegov veliki tekmec iz sedanje ekipe Rossi, ki pa je bil v dveh letih sodelovanja (2011 in 2012) precej nezadovoljen.

Podpis pogodbe z Lorenzom pa pomeni, da bo lahko od sedanjih voznikov ostal le eden. Pri moštvu še niso sporočili, na koga ne bodo računali, Italijana Andrea Dovizioso in Andrea Iannone pa sta imela letos tudi že boleče bližnje srečanje, ko sta se na drugi dirki sezone v zadnjem zavoju zaletela in zapravila zanesljivo drugo in tretje mesto.

Za zdaj še 28-letnik iz Palme de Mallorce (rojstni dan ima 4. maja) ima v bogati zbirki uspehov tudi pet naslovov svetovnega prvaka (v razredu do 250 ccm v letih 2006 in 2007, v motoGP pa 2010, 2012 in 2015), v elitnem razredu motoGP pa 41 posamičnih zmag.

Lorenzo je na zadnji dirki v ameriškem Austinu pred desetimi dnevi osvojil drugo mesto, skupno je po treh dirkah na drugem mestu s 45 točkami, vodi njegov rojak Marc Marquez (Honda) s 66.