mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

Tudi Vajdič v pokoj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.04.2013 16:08

Po prvem slovenskem zmagovalcu smuka za svetovni pokal Andreju Jermanu se je letos za slovo z belih strmin odločil tudi slalomist in veleslalomist Bernard Vajdič, ki bo tekmovalno pot sklenil v soboto na Golteh s poslovilno tekmo, ki bo hkrati zaključek sezone pokala vzhodne regije.

"Še pred dobrim letom sem bil trdno prepričan, da so zimske olimpijske igre v Sočiju v mojem dosegu, vendar pa so leta, poškodbe ter mladina, ki je resnično divja, razlog za slovo od tekmovanja," je med drugim zapisal Velenjčan Vajdič, ki je v svetovnem pokalu zadnjič nastopil na slalomu 24. januarja lani v Schladmingu, zadnje točke v svetovnem pokalu pa je osvojil na slalomu za pokal Vitranc z 18. mestom 31. januarja 2010. Po ponavljajočih se težavah s hrbtom, leta 2009 je prestal operacijo zaradi ukleščenega živca, več ni našel poti med najboljše. Skupaj z Alešem Gorzo sta nato izgubila mesto v ekipi za svetovni pokal ter sta pristala med samoplačniki. Gorza je prvi vrgel puško v koruzo in končal tekmovalno pot, Vajdič pa si je z nastopi na tekmah nižjega ranga še prizadeval znova vrniti v reprezentanco.

Dvaintridesetletni Vajdič se je leta 1999 v veleslalomu prebil v ekipo za svetovni pokal ter 31. oktobra istega leta prvič nastopil na tekmi za svetovni pokal v Tignesu v Franciji. Leta 2003 je v Kranjski Gori osvojil prve točke v svetovnem pokalu v veleslalomu. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v kanadskem Quebecu leta 2000 je osvojil dve srebrni kolajni v veleslalomu in kombinaciji. Leta 2006 je bil član odprave na zimskih OI v Torinu, kjer je v slalomu končal na 19. mestu. V sezoni 2007/08 se je prebil med prvokategornike v slalomu, najboljša izida v svetovnem pokalu pa je dosegel v Alta Badii decembra 2007 in Kitzbühlu januarja 2009 s petima mestoma v slalomu. Najboljši veleslalomski izid je s 13. mestom vpisal na tekmi svetovnega pokala v Val d'Iseru decembra 2008. Na startu tekem svetovnega pokala je bil 121-krat.

"Beri" je nastopil na treh svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bil uvrščen na kombinaciji v Bormiu (2005) in veleslalomu v Val d'Iseru (2008), obakrat je prišel na 18. mesto. Poleg tega je tekmoval tudi na OI v Vancouvru.

Na Smučarski zvezi Slovenije so se "Beriju" ob tem zahvalili "za njegovo predanost alpskemu smučanju in za izredno predstavljanje slovenske zastave po svetu".